Connect with us

Werk & Vacatures

Waarom ik gebruik maak van een vacaturebank

Een vacaturebank is een concreet platform

Neem als voorbeeld een vacaturebank, een concreet platform waar vraag en aanbod van werk samenkomen. Vele websites maken het mogelijk voor bedrijven om gratis vacatures te plaatsen, waardoor zij altijd veel actuele banen beschikbaar hebben.
Als je dat vergelijkt met het zoeken van vacatures via bijvoorbeeld social media heeft een vacaturebank wel degelijk vele voordelen. De advertenties die er online staan, gaan uitsluitend over werk. Je hoeft dus geen andere berichten te lezen die niet arbeidsgerelateerd zijn. Dat scheelt een hele hoop werk.
Daarnaast kun je ook zoeken naar vacatures op bijvoorbeeld Twitter of Facebook. Het nadeel is dat er in het Twitter bericht zeer beperkte informatie staat over de openstaande functie. Je krijgt niet direct een goede indicatie van wat het bedrijf voor een werk mogelijkheden biedt.
Bij een vacaturebank weet je zeker dat de bedrijven op zoek zijn naar werk. Het is een mooi voorbeeld van een concrete markt van vraag en aanbod van werk.

Gemak bij het zoeken

Niet alleen het voordeel dat het een concreet platform is om werk te zoeken hanteren vacaturebanken ook handige filters. Met de filters kun je naast het zoeken op trefwoorden het aanbod ook specifieker maken. Op deze manier blijven alleen de banen zichtbaar die voor jou van toepassingen zijn.

Ik hoef niet alleen te zoeken

Arbeidsintermediairs maken veel gebruik van dit soort websites om personeel te zoeken. Zij hebben een groot netwerk bij bedrijven en zij kunnen jou daarom goed helpen met het zoeken van werk. Zelf vond ik het dus handig om bij deze bedrijven onder de aandacht te komen.

Mijn CV wordt gevonden

Bij het zoeken van werkt gaat het er niet alleen om dat het bedrijf mij geschikt vindt. Een stap nog daarvoor is onder de aandacht komen. In mijn optiek is het plaatsen van een CV daar een handige oplossing voor.
Door eenmalig je CV te plaatsen kunnen bedrijven zoeken in de database en contact opnemen als ze denken werk te hebben.

Mijn tips om je CV beter vindbaar te maken

Het plaatsen van een CV is een slimme set. Houdt dan direct rekening met een aantal handige tips om nog beter gevonden te worden.

  1. Log regelmatig in op de vacaturesite waar jij je gegevens online geplaatst hebt. Op deze manier wordt je CV vaak omhoog geplaatst en weten bedrijven dat je nog steeds op zoek bent naar werk.
  2. Vermeld trefwoorden in je CV. Veel sites maken jouw CV bestand doorzoekbaar. Het is dan handig om zoekwoorden te vermelden in het document waar jij op gevonden wilt worden. Op deze manier vergroot te jouw zichtbaarheid.
  3. Geef duidelijk aan wat je zoekt. Recruiters proberen zo efficiënt mogelijk personeel te zoeken. Zij doen dit door CV’s te scannen. Als jij duidelijk aangeeft wat je zoekt maak je meer kans om opgemerkt te worden tijdens het scan proces.

Waar wacht je nog op? Ga aan de slag, je weet nu welke stappen je kunt ondernemen.

Pasen is een eitje met Paasontbijt van Ontbijtservice Noorderland!

Winkelen

Ontslag tijdens ziekte: mag dat?

Werk & Vacatures

De motivatiebrief

Werk & Vacatures

Advertisement