Connect with us

Werk & Vacatures

De iPhone 13 Pro als zakelijke telefoon

iphone13pro

Wanneer je een eigen bedrijf hebt kan het handig zijn hiervoor ook een zakelijke telefoon aan te schaffen. Zo kun je werk en privé eenvoudig gescheiden houden, maar kun je hem ook uitschakelen wanneer je niet aan het werk bent. Hierdoor voorkom je dat je ook in je vrije tijd nog met je werk bezig bent.

De voordelen van de iPhone 13 Pro

Wanneer je bekend bent met de smartphones van Apple weet je dat deze telefoons ontzettend fijn in gebruik zijn. De iPhone 13 Pro, die halverwege september uitkomt, is het nieuwste model van Apple. Erg veel verschillen ten opzichte van de 12 zijn er niet. Wel is het zo dat de camera en de batterij beide verbeterd zijn. Dit heeft als voordeel dat de telefoon langer meegaat dan oudere modellen.

De iPhone 13 Pro weegt slechts 174 gram waardoor hij niet zwaar in de hand ligt, en is zowel stof- als waterbestendig. Geen probleem dus, wanneer er per ongeluk een kop koffie over je bureau heen valt. Verder heeft hij een schermdiagonaal van 6,1 inch, wat neerkomt op 15,5 centimeter, en drie camera’s waarvan twee aan de achterkant. Qua opslag kun je kiezen uit 128 GB, 256 GB of 512 GB.

De voordelen van een zakelijke telefoon

Het grootste voordeel van het hebben van een zakelijke telefoon is natuurlijk dat je werk en privé gescheiden kunt houden. Zo lopen je persoonlijke en zakelijke contacten niet door elkaar, maar kun je ook bewust zorgen voor meer rust. Zou je je privé telefoon voor je werk gebruiken, dan is de kans groot dat je in de avond of je vrije weekend toch nog even die ene e-mail beantwoord, of even snel contact opneemt met een klant. Heb je een zakelijke telefoon, dan kun je deze volledig uitzetten op het moment dat je vrij bent, waardoor je er niet mee bezig bent.

Een ander groot voordeel is dat je de kosten van je zakelijke telefoon bij je aangifte inkomstenbelasting af mag trekken van je winst uit je onderneming. Dit geldt overigens niet alleen voor de aanschafskosten van je iPhone 13 Pro, maar ook voor de kosten voor het abonnement, je gesprekskosten en je dataverbruik. Ook de btw kan volledig teruggevraagd worden, dit doe je bij de aangifte omzetbelasting.

Een zakelijke telefoon zonder zakelijk telefoonabonnement

Wil je graag een zakelijke telefoon en gebruik maken van de verschillende aftrekposten, dan betekent dit niet dat je ook een zakelijk abonnement moet hebben. Je bedrijfsnaam hoeft namelijk niet verplicht op de factuur te staan. Er zijn veel zzp’ers die hier bewust voor kiezen, omdat een zakelijk abonnement vaak een stuk duurder is. Wel krijg je in dit geval te maken met verschillende regels.

Wanneer je de telefoon zowel zakelijk als privé gebruikt mag je maar een gedeelte van de kosten aftrekken tijdens de aangifte, want de kosten voor het privégebruik zijn uiteraard voor eigen rekening. Daarnaast is het qua administratie ook wat ingewikkelder omdat je elke maand het zakelijke gebruik in moet schatten voor de aangifte.

Click to comment

Leave a Reply

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Advertisement