Connect with us

Hobby

Tips voor een opgeruimd kantoor

Om productief te zijn is het belangrijk dat de omgeving optimaal is. Dat betekent dus dat je er veel tijd en moeite in moet steken om je kantoor op te ruimen en opgeruimd te houden. Dit geldt niet alleen wanneer je van een thuiskantoor gebruikmaakt, maar ook wanneer je daadwerkelijk iedere ochtend op je werk binnenstapt. Het lijkt best een opgave om dit voor elkaar te krijgen. Dat neemt echter niet weg, dat er dankzij wat tips te gebruiken zijn die je helpen om dit simpel voor elkaar te krijgen.

Gebruikmaken van opbergruimte

De opbergruimte in je kantoor is er natuurlijk niet voor niets. Wanneer je kasten en planken hebt aangebracht, dan is het wel ook de bedoeling dat je er gebruik van maakt. Bovendien is het natuurlijk zo dat veel papierwerk vervangen is door online documenten. Waardoor je dus ook veel minder op te slaan hebt. Dat maakt het alleen maar gemakkelijker om te zorgen dat je kantoor netjes opgeruimd blijft. Het is wel belangrijk om consequent te zijn in het gebruik, anders zal het uiteindelijk toch weer een rommel op je bureau worden. Geef alles een vaste plek waar je het teruglegt.

Het bureau schoonhouden

Het grootste struikelblok blijft het bureau. Het is dus wel heel fijn wanneer je weet wat je moet doen om dit mooi opgeruimd en schoon te houden. Zo is het bijvoorbeeld aan te raden om lades onder je bureau te benutten. Er zijn bureaus te krijgen met ingebouwde ladeblokken, maar je kan ook passende ladekastjes voor eronder kopen. Daarin kan je dan aan het eind van de dag de spullen stoppen die je overdag gebruikt tijdens je werk. Je hebt alles dan altijd bij de hand, maar het blijft niet rondslingeren. Dit maakt het werken direct ook een flink stuk makkelijker.

Een routine aanhouden

Het verzorgen van voldoende ruimte is natuurlijk maar een deel van de opgave. Het is ook belangrijk dat je er daadwerkelijk op een goede manier gebruik van leert maken. Dat doe je bijvoorbeeld door iedere avond dezelfde routine aan te houden in het opruimen. Je maakt bijvoorbeeld altijd je bureaublad leeg. Daarmee heb je dus ook al een heel stuk verzorgd. Het is ook belangrijk om dit dan iedere dag opnieuw weer te doen. Vervolgens ruim je de elementen op die bijvoorbeeld in de kastjes zouden moeten. Geef alles een vaste plek zodat je het gemakkelijk opruimt.

Indelen aan de hand van je agenda

Een andere tip die je helpt je kantoor beter opgeruimd te houden, is door te zorgen dat je alles indeelt aan de hand van je agenda. De activiteiten die je gaat doen liggen dus ook binnen handbereik. Hoe langer het duurt voor je een bepaalde item, hulpmiddel of document weer nodig hebt, kan je het wat verder weg in de kast stoppen. Op die manier kan je ook zorgen dat niet alles door elkaar komt te liggen. Het is wel heel fijn om er op die manier voor te zorgen dat alles netjes weggelegd wordt, maar wel makkelijk vindbaar is.

Click to comment

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Advertisement