Connect with us

Werk & Vacatures

Bedrijfskleding voor verschillende beroepen

We zijn wat we dragen word vaak gezegd. Daarom is het zo dat bij verschillende werknemers met verschillende banen vaak andere kleding dragen om zo herkenbaar te blijven. Bedrijfskleding is dan ook een vaak gevraagd product bij veel verschillende bedrijven en organisaties.
Veel voorkomende kledingstukken die worden gedragen bij bedrijven en organistaties zijn mouw- en mouwloze shirts, polo’s, truien en jacks. Waar veiligheid en zichtbaarheid centraal staan bij de bedrijfsactiviteiten worden horen ook vaak reflecterende jacks tot de standaard uitrusting van de werknemer.
Voor verschillende bedrijfsactiviteiten zijn verschillende kledingstukken beschikbaar. Zijn er mensen werkzaam in de bouw, dan zullen die hele andere veiligheidseisen hebben dan wanneer uw werknemers werkzaam zijn in de horeca of in de zorg.
Bij het maken van de werkkleding word al rekening gehouden met de veiligheid van de drager, en om gevaarlijke situaties zoveel mogelijk te reduceren.

Een ongeluk zit in een klein hoekje

Wanneer er echter een ongeluk gebeurt heeft het niet aan de veiligheid van de kleding gelegen, ook is het reflectieve kleding de werknemer snel gevonden en kan adequaat hulp worden geboden.
Denkt u bijvoorbeeld aan ambulance broeders, politie en brandweer medewerkers die heel veel baat hebben bij het dragen van reflectieve bedrijfskleding.
De typen veilige bedrijfskleding zijn voorzien van specifieke veiligheidsstandaarden en normeringen. Zo weet de drager precies tegen wat voor soort gevaren de kleding resistent is, zo word bij brandweer kleding rekening gehouden met de hitte, en bij kleding in de zorg aan de hygiëne van de kleding.
Ook zal rekening moeten worden gehouden met de sluiting van de te dragen werkkleding, de dichtheid en sterkte hiervan is vaak de zwakste schakel bij jacks. Reflectieve bedrijfskleding worden gefabriceerd in allerlei soorten kleuren, materialen en normeringen. Wanneer u op zoek gaat naar bedrijfskleding laat u dan goed adviseren over de mogelijkheden en veiligheidseisen.

Advertisement