Connect with us

Werk & Vacatures

Dit kan je doen met je eigen blog

Wanneer je op een relatief simpele manier een inkomstenstroom wilt opzetten, dan kan je dat bijvoorbeeld doen door een eigen blog op te zetten. Daar kan je namelijk aan werken waar en wanneer jij dat wilt en wanneer het je uitkomt. Bovendien zijn er talloze verschillende verdienmodellen aan te koppelen. Mogelijk heb je er nooit zo bij stil gestaan dat dit ook voor jou weggelegd kan zijn. Heb jij ergens veel kennis van, of heb jij een specifieke hobby waar je bezeten van bent? Dan kan je daar dus al snel iets mee doen.

De basis leggen

Het is belangrijk om te beseffen dat een blog niet vanaf de eerste seconde een cashcow is. Je zal eerst de basis moeten leggen. Dat betekent dat je begint met het vinden van een goede naam. Ook is het natuurlijk belangrijk om een goed onderwerp te vinden om mee aan de slag te gaan. Dit moet wel iets zijn wat goed bij je ligt. Iets wat je graag doet of waar je veel van weet is al direct een goed onderwerp omdat je er veel content mee kan scheppen. Je hebt immers ideeën genoeg om het nodige te schrijven.

Benut reclame mogelijkheden

Het is slim om vervolgens reclame mogelijkheden te gaan benutten. Er zijn verschillende aanbieders die jou bijvoorbeeld banners op je blog laten plaatsen. Die kunnen je dan op de lange termijn het nodige opleveren. Op die manier kan je dan dus langzaam maar zeker een inkomstenstroom opbouwen. Er wordt vaak wel gekeken naar hoeveel bezoekers je trekt met je blog. Dat is ook een stimulans voor jou, want als je meer mensen aantrekt met je content levert dat je dus ook meer op. Het is dus slim om hier op een goede manier mee aan de slag te gaan.

Werken met gesponsorde content

Je kan ook zelf ruimte gaan verkopen op je blog. Dat doe je dan bijvoorbeeld in de vorm van gesponsorde content. Bedrijven kopen dan een artikel bij je in waarin ze hun producten kunnen promoten. Vaak gaat dit op een manier die er niet te dik bovenop ligt met een advertorial. Daarin zitten dan vaak links verwerkt naar producten. Je kan al een bedrag ontvangen voor het verkopen van de ruimte, maar mogelijk levert het nog meer op wanneer je een percentage van de verkopen opstrijkt. Dit moet je dus wel goed uitzoeken.

Eigen producten gaan verkopen

Je kan ook inkomsten uit je blog halen door eigen producten te gaan verkopen. Dat kan bijvoorbeeld doordat je over bepaalde zaken schrijft en die dan ook zelf aanbiedt. Je kan ook items maken met het logo van je blog of met quotes van je blog. Dit zie je vooral bij lifestyleblogs veel terugkomen. Het is natuurlijk ook leuk om er eens naar te kijken. Het is goed mogelijk om allerlei soorten verkopen te doen. Daarom is het ook de moeite waard om op die manier aan de slag te gaan. Dit kan je steeds verder uitbreiden op die manier.

 

 

Click to comment

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Advertisement