Connect with us

Werk & Vacatures

Een koffieautomaat kopen speciaal voor de zomer

Producenten van koffieautomaten hebben vaak creatieve suggesties voor de aankoop van een automaat. Geniet van een goed kop hete koffie, of ervaar de behaaglijke warmte van een Wiener melange. Wat vaak ontbreekt is de waarde die een koffieautomaat kan hebben in het midden van de zomerwarmte. Wil je een koffieautomaat kopen? Neem dan deze drie voorbeelden ter harte van koude dranken die uit een koffiemachine kunnen komen. Wedden dat er een drank tussenzit, waarvan je niet wist dat die uit een koffieautomaat kon komen?
De eerste is de koudwatervoorziening. Heb je een koffieautomaat met een waterkoeler ernaast? Dat is ergens zonde van je geld, want veel koffieautomaten kunnen gekoeld water leveren. Die hebben namelijk vaak een koelvoorziening voor cappuccino met verse melk. En daar kan melk in, maar het hoeft niet. Een koffieautomaat kopen bespaart dus een waterkoeler.

Niet alleen voor warme koffiedranken

De combinatie van warme drank en koffie ligt voor de hand. Maar er zijn zat koffiedranken die koud ook helemaal prima zijn. Steeds meer koffieautomaten zien de trend en passen hun apparatuur daar op aan. Op die manier kun je opeens ook genieten van Iced coffee of een latte macchito of een Frappé. Dat zijn pas originele manieren om de werkdag door te komen! Duur? Nee hoor, een koffieautomaat is bij bepaalde aanbieders te koop, maar ook te huur.

Cappuccino warm of koud?

Een overbekende drank kan ook prima koud in de zomermaanden worden genuttigd. Tenminste, met de juiste automaat. Die zijn er ook, al zijn ze niet in ruime mate aanwezig. Maar de Schaerer Soul en de WMF 1500S bijvoorbeeld leveren heerlijk koud melkschuim. Dat moet je eens geproefd hebben door je cappuccino! Of bij de lunch: gewoon een heerlijk glas gekoelde melk. Komt er ook gewoon uit. Je voegt zo met een beetje creativiteit zo vijf heerlijke koude dranken toe aan je lijstje. En dat nodigt weer uit om de benen te strekken en een korte break met je collega’s te pakken. Je hoeft vanaf nu tijdens het praatje ook niet meer op te letten of je kop koffie niet te sterk afkoelt…
Dat moet overigens wel als je een kop thee neemt. Dankzij een dubbele uitloop voor koffie en thee, zit er tegenwoordig geen koffie meer in je kop thee. Maar wat moet je met een warme drank in hartje zomer? Door de bestanddelen van thee koel je toch af en de hoge temperatuur van het water zorgt ervoor dat je lichaam zich aanpast aan de hitte. Het gevolg: door de hete thee, zul je het kort erna minder warm hebben. Een thee met koffie afwisselen; daar wordt je alleen maar gezonder van.

Advertisement