Connect with us

Wonen

Een minimalistische inrichting: zo doe je dat!

Misschien heb je het al eens voorbij zien komen: huizen die op een minimalistische manier ingericht zijn. Het ziet er op het eerste gezicht misschien een beetje ongezellig uit, maar een minimalistische inrichting heeft zo zijn voordelen. Ben jij iemand die graag spulletjes koopt, bij thuiskomst opruimt en waar je vervolgens niks meer mee doet? Staan al je kasten vol met spullen die enkel nog dienen als stofvangers, gewoon voor het geval je het ooit nog nodig hebt? Dan zijn deze tips misschien wel iets voor jou.

Waarom minimalisme?

Tegenwoordig leven we in een consumptiemaatschappij: het draait allemaal op en om het kopen van spullen. Er is ontzettend veel vraag, waardoor het aanbod stijgt. Producten worden steeds goedkoper gemaakt, wat de aanschaf gemakkelijk maakt, maar ze gaan daardoor vaak niet lang mee. Goedkoop is uiteindelijk duurkoop. Een minimalistische levensstijl draait om de dingen die je echt nodig hebt, of leuk vindt. Alles wat daar buiten valt, telt niet mee en doe je dus weg. Dit zorgt voor een opgeruimd huis en minder chaos in je hoofd en de rest van je leven.

Het begin: kies uit wat je wil houden

Een minimalistische inrichting begint met het uitzoeken van de meubels en accessoires die je nodig hebt of echt wil houden en de rest direct het huis uit te doen. Breng dit naar de kringloop; zo maak je er nog iemand anders blij mee. Het klinkt redelijk simpel, maar in de praktijk werkt dat toch anders. Mensen hechten vaak waarde aan bepaalde producten en meubels, terwijl ze niets meer met de spullen doen. Sta stil bij elk stuk en probeer te bedenken of je het echt nodig hebt. Zo niet: weg ermee!

Ga voor kwaliteit

Het is voor iedereen leuker om voor zo weinig mogelijk geld, zo veel mogelijk te kunnen kopen. Waarom één accessoire kopen, terwijl je voor hetzelfde geld bij een andere tien soortgelijke accessoires kunt kopen? Goedkope spullen gaan vaak minder lang mee dan duurdere spullen en meestal gaat het om impuls aankopen. Al gauw ben je het weer zat en wil je weer iets nieuws. Ga bij je nieuwe minimalistische inrichting dus voor kwaliteit. Doordat je op één moment meer geld in een product stopt, die met zorg door jou uitgekozen is, beleef je er langer plezier van.

Iets nieuws, iets weg!

Mocht je toch iets nieuws voor in je huis willen kopen, probeer dan iets te bedenken wat je daarvoor wil inruilen. Heb je die nieuwe vaas echt nodig, of kan de vaas die je nog in de kast hebt staan nog wel even mee? Oftewel: koop je iets nieuws, doe dan iets anders weg. Zo houd je je huis minimalistisch en stapelen de spullen zich niet steeds hoger op. Door stil te staan bij elk product, ben je je er meer bewust van dat je het eigenlijk prima redt met maar één vaas.

Click to comment

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

goedkope inrichting goedkope inrichting

Met weinig geld jouw interieur aanpakken? Dat doe je zo!

Wonen

woonkamer inrichting woonkamer inrichting

Aandachtspunten voor het kopen van nieuwe meubels

Wonen

smart home smart home

Een slimme woning? Dit zijn de mogelijkheden!

Wonen

Advertisement