Connect with us

Wonen

Zo knap je jouw tuin op in het voorjaar

De tuin moet je in het voorjaar klaarmaken om straks als de zon lekker schijnt maximaal te kunnen genieten. Het is dus ook wel heel belangrijk dat je weet wat je moet doen, om op die manier te zorgen dat je er ook echt volledig klaar voor bent. Zelfs wanneer je geen echte groene vingers hebt, dan nog kan je er veel in bereiken wanneer je maar weet wat je moet doen. Je kan namelijk met enkele simpele trucs ook het nodige opknappen als het om jouw eigen domein gaat. Het is tijd om eens in de mogelijkheden die je hebt te duiken.

Mooie plantenbakken neerzetten

Om je tuin goed in model te krijgen en houden kan je het best gewoon met plantenbakken werken. Een goede optie is bijvoorbeeld een model van cortenstaal, maar er zijn ook allerlei andere aantrekkelijke soorten bakken die je kan plaatsen in je tuin. Het voordeel van werken met plantenbakken is dat je de wildgroei van planten en bloemen in de hand kan houden. Je zorgt ervoor dat alles goed in de hand te houden is en dat je met een beetje snoeien al snel weer een mooie representatieve tuin hebt. Plantenbakken zijn dus altijd een pre.

Nieuwe bloemen planten

Of de bloemen nu uitgebloeid zijn, of je bent erop uitgekeken, het is altijd een goed idee om eens te kijken of er nieuwe bloemen zijn waar je maximaal van kan genieten. Het is natuurlijk belangrijk om voor een beetje kleur en fleurigheid in je tuin te zorgen en de juiste bloemen hebben precies die eigenschappen. Het is belangrijk om je eens goed te verdiepen in de bloemen die bij verschillende tuinstijlen passen. Zo zorg je ook nog eens net wat gemakkelijker dat het een mooi geheel wordt. Dat is natuurlijk ook van belang.

Op zoek naar leuke accessoires

De tuin maak je niet af met planten en bloemen. De tuin maak je af door op zoek te gaan naar leuke accessoires. Het kan best zijn dat sommige van je accessoires de winter niet overleefd hebben. Of je bent er simpelweg op uitgekeken. Dan is het best aan te raden om eens te bekijken wat er allemaal te krijgen is momenteel. Op die manier kan je dan wat nieuwe accenten in je tuin leggen. Dit maakt ook direct dat je weer helemaal opnieuw kan genieten van je eigen groene oase.

Plant een fruitboom

Het is ook een leuk idee om een fruitboom te planten. Dat kan zelfs in een gewone stadstuin. Het leuke aan de boom is dat deze eigenlijk met je meegroeit. Zeker als je deze aan het begin van het voorjaar goed bijhoudt. Daardoor kan je er ieder jaar weer opnieuw plezier van hebben op het moment dat het tuinseizoen aanbreekt. Als je een beetje geluk hebt, komt er ook nog eens wat lekker fruit af waar je van kan genieten, in de zon in je tuin. Zo is alles compleet om er een leuk tuinseizoen van te maken.

Click to comment

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Advertisement