Connect with us

Wonen

Met weinig geld jouw interieur aanpakken? Dat doe je zo!

goedkope inrichting

Er zijn veel mensen die na een aantal jaar hun woning opnieuw in gaan richten. Vaak gaat het dan om de woonkamer. Dit kan zijn omdat zij uitgekeken zijn op bepaalde meubels. Daarnaast is slijtage van het meubilair vaak een reden om het interieur onder handen te nemen. Er worden nieuwe meubels gekocht en muren worden van een andere tint voorzien. Op deze manier kan jouw woning er weer een aantal jaar tegenaan. Dit klinkt jou mogelijk ook als muziek in de oren, maar het aanpakken van jouw woning is niet bepaald goedkoop. Zit je momenteel behoorlijk krap bij kas? Dan schuif je het aanpakken van jouw interieur mogelijk op de lange baan. Dat is nergens voor nodig. Ook met een klein budget kun je jouw interieur namelijk aanpakken! Wij geven je hier een aantal nuttige tips.

1. Ga op zoek naar koopjes

Heb je recent gekeken naar de kosten van nieuwe meubels? Dan is de kans groot dat je behoorlijk geschrokken bent van de prijs. Dat kunnen wij ons goed voorstellen. Bij het opnieuw inrichten van jouw woning hoef je echter niet alleen maar naar nieuwe meubels te kijken. Toch doen veel mensen dit wel. Jammer, want er zijn veel tweedehands meubels die nog goed zijn en er mooi uitzien. Daarbij komt dat je voor tweedehands meubelstukken niet de hoofdprijs betaalt. Wil je met weinig geld bijvoorbeeld jouw woonkamer opnieuw inrichten? Ga dan vooral op zoek naar koopjes. Dit kun je onder andere bij een kringloopwinkel doen, maar ook zeker op het internet. Richt je daarnaast tot sociale media, want hier worden ook geregeld tweedehands meubels aangeboden.

2. Val terug op vrienden en familie

Veel Nederlanders gooien meubelstukken en accessoires niet direct weg wanneer zij hun interieur vernieuwen. Vaak belanden er voorwerpen op zolder, zodat ze later eventueel nogmaals gebruikt kunnen worden. Kun jij het je niet veroorloven om tweedehands meubels te kopen? Of zit er gewoon niets tussen wat je mooi vindt? Richt je dan eens tot vrienden en familie. Indien je geluk hebt, hebben zij nog wat oude meubels en/of accessoires op zolder staan. Mogelijk mag je deze wel kosteloos overnemen of lenen. Het opnieuw inrichten van een ruimte in jouw woning wordt op deze manier natuurlijk helemaal goedkoop.

3. Doe niet alles tegelijk

Wanneer je het niet al te breed hebt, is het vrij prijzig om het interieur in jouw gehele woning tegelijkertijd aan te pakken. Daarom is het ook niet verstandig om alles in één keer aan te vliegen. Je kunt je beter eerst richten tot een enkele ruimte, zoals de woonkamer. Hierdoor blijven de kosten beperkt. Wacht vervolgens tot jouw financiële situatie wat verbeterd is alvorens je de volgende ruimte aanpakt. Door alles stuk voor stuk aan te pakken, kun je met een betrekkelijk klein budget ook al aanpassingen doen in jouw interieur.

4. Schakel hulptroepen in

Bij het aanpassen van jouw woonkamer kun jij je uitsluitend richten tot de meubels en accessoires. Er zijn echter veel mensen die ook direct een andere kleur verf op de muren smeren of een andere vloer leggen. Je kunt een vakman inschakelen voor het verven van de muren en het leggen van de vloer. De kans is echter aanwezig dat dit niet in jouw budget past. Dit betekent niet dat je het verven van muren of het leggen van de vloer maar moet laten voor wat het is. In jouw familie, vrienden- of kennissenkring zitten vast een aantal handige mensen. Zij zijn ongetwijfeld bereid om jou een dagje of een paar uurtjes te helpen. Vaak betreft dit een vriendendienst, waardoor het jou meestal niets kost.

5. Richt je alleen tot kleine aanpassingen

De meeste mensen denken dat een interieur alleen anders wordt met ingrijpende veranderingen. Dit is echter niet juist. Ook met een aantal kleine aanpassingen kun je namelijk al een hele andere twist geven aan de inrichting van jouw woning. Vervang bijvoorbeeld alleen de stoelen aan jouw eettafel of kies voor een andere salontafel in de zithoek. Richt je vooral ook tot de accessoires. Deze kun je vaak voor een prikkie aanschaffen. Desondanks zijn accessoires uitermate geschikt om jouw woning een compleet andere uitstraling te geven. Ga dus zeker niet alleen voor ingrijpende veranderingen, maar denk ook aan de details.

Click to comment

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Een minimalistische inrichting: zo doe je dat!

Wonen

Op vakantie in eigen land: enkele tips om goedkoop te genieten

Vakantie & Toerisme

woonkamer inrichting woonkamer inrichting

Aandachtspunten voor het kopen van nieuwe meubels

Wonen

Advertisement