Connect with us

Wonen

Zo kan je jouw huis industrieel inrichten

Wil je graag een industrieel interieur in je woning? Dan is het helemaal niet lastig om dit op een goede manier aan te pakken. Je kan namelijk heel simpel je woonkamer een rauw randje geven, zonder dat je daarvoor direct alles de deur uit moet doen en nieuw moet kopen. Het is leuk om te zien wat er allemaal mogelijk is, zonder dat dit je heel veel werk hoeft te kosten. Door een beetje creatief te zijn kom je namelijk al een heel eind en hoeft het niet veel te kosten. Neem de volgende tips dus vooral eens goed door.

Vervang de deuren

Heb je de standaard deur die tijdens de bouw in je woning is gezet nog altijd in de scharnieren hangen? Dan is nu de tijd aangebroken om daar eens iets aan te doen. Je kan de look van een kamer namelijk al heel scherp veranderen door een stalen deur te kiezen. Je kan gewoon een deur in de scharnieren hangen. Je kan ook nog iets verder gaan en kiezen voor een stalen schuifdeur. Het fijne is dat het helemaal niet veel werk hoeft te kosten om deze deuren op te hangen.

Andere lampen ophangen

Een bekende truc die nog altijd heel gemakkelijk toe te passen is, is het vervangen van de verlichting in huis. De lamp is een simpel element dat je snel kan vervangen, maar dat wel een grote invloed heeft op je look in huis. Het is bovendien fijn dat het niet veel hoeft te kosten. Je kan misschien zelfs van je bestaande lamp een industrieel exemplaar maken door bijvoorbeeld de kap te vervangen. Je zal direct al het gevoel hebben dat je in een hele andere ruimte zit. Industriële lampen zijn ook tweedehands te koop, mocht je dat willen.

De muren en vloer aanpakken

Een kleine investering die veel oplevert is een pot verf. Met een ander kleurtje op de muren kan je ook de look heel gemakkelijk veranderen. Zo kan je bijvoorbeeld voor betonlookverf kiezen. Dit geeft je die klassieke uitstraling van de industrie waar jij naar op zoek bent. Overigens kan je niet alleen de muren, maar bijvoorbeeld ook je meubels verven. Natuurlijk kan je ook aan de slag met het ultieme industriële middel, betoncire. Dat kan je bijvoorbeeld op de vensterbanken, maar ook op je meubels gebruiken. Wat is er nu industriëler dan beton? Sla daar je slag mee.

Aan de slag met accessoires

De industriële look leent zich bij uitstek voor hergebruik van producten. Je kan talloze items en gebruiksvoorwerpen een tweede leven geven als accessoire in je interieur. Het leuke is ook dat er een grote tweedehands markt is waar je uit kan putten. Of je nu naar kringloopwinkels gaat, het internet af speurt of zelf producten bij elkaar verzamelt bij vrienden en familie. Het is op die manier mogelijk om met enkele hele simpele toevoegingen te zorgen voor de look waar je zo van houdt. Dit maakt het dus een optie die je zeker moet overwegen als je opnieuw gaat inrichten.

Click to comment

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Advertisement