Connect with us

Wonen

Welke verf gaat op jouw muur?

Het is tijd om je woonkamer een mooie make-over te geven. Wil je dit echt grondig aanpakken? Dan is het zeker aan te raden om de muren een ander kleurtje te geven. Dat doe je dan door goed te kiezen voor de juiste verf. De vraag is alleen: hoe bepaal je wat de juiste verf is. Aan de hand van een aantal tips die je hier kan vinden, wordt het een stuk gemakkelijker om de juiste keuzes te maken. Daarmee zet je een grote stap op weg naar hernieuwd woongeluk in je eigen woonkamer.

De meubels en accessoires die blijven

De kans is groot dat je niet alles wat je in huis hebt staan wegdoet. Wanneer je een make-over verzorgt, dan overleven altijd enkele elementen de schifting. Dit breng een voordeel met zich mee. Je hebt daarmee namelijk direct een palet in handen voor de kleuren die je kan gebruiken voor op je muren. Het moet immers wel allemaal goed bij elkaar passen. Aan de hand van de meubels en accessoires waarvan je al weet dat ze blijven staan, kan je dus heel gemakkelijk op een goede manier aan de slag met de verfkeuze.

Zorgen voor een contrast

Een methode die altijd goed werkt in woningen, is die van contrast. Wanneer jouw woning gaat inrichten, dan is het slim om een donkere kleur voor de vloer te kiezen. Voor het plafond kies je een hele lichte kleur. De kleur die op de muren komt, moet daar dan dus eigenlijk tussenin zitten. Wanneer je de vloer en het plafond op orde hebt, heb je dus ook gelijk een redelijk goed beeld van wat er allemaal met je muren mogelijk is als het gaat om de kleuren die erop kunnen. Dit hoeft helemaal niet lastig te zijn.

Uitgaan van veilige kleuren

Vind je het moeilijk om met kleuren aan de slag te gaan? Waarom zou je het dan moeilijker maken voor jezelf dan nodig is. Je kan natuurlijk ook gewoon voor de veilige opties gaan. Denk dan aan kleuren als wit, crème of grijs. Daar kan immers niet zoveel mee misgaan. Bovendien is het heel gemakkelijk om dit te combineren met de kleuren van je meubels en accessoires. Zowel voor de nieuwe als de oude items is dit het geval. Het is dus wel heel fijn om gewoon voor de veilige opties te kunnen gaan en toch tot een goede stijl te komen in je woning.

Kies voor kwaliteit

Sommige verffabrikanten hebben een grote naam opgebouwd. Ook al heb je je woning nog nooit zelf hoeven verven, toch ken je deze namen. Dat is natuurlijk niet zonder reden. Dit komt omdat ze kwaliteit leveren. Het is dus ook wel heel fijn om daarvan uit te kunnen gaan. Wanneer je verf van deze merken koopt, dan kan je er ook meer zekerheid in hebben dat het uitpakt zoals je dat voor ogen hebt. Dat is belangrijk, want uiteindelijk wil je natuurlijk wel weer lekker van je woning kunnen genieten als je klaar bent.

Click to comment

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Advertisement