Connect with us

Wonen

Een slimme woning? Dit zijn de mogelijkheden!

smart home

De technische ontwikkelingen in onze samenleving volgen zich vandaag de dag in rap tempo op. Er gaat haast geen dag voorbij of er komen wel weer nieuwe technische snufjes om onze leven gemakkelijker te maken. Ook op het gebied van wonen is dit het geval. Zo zien we bijvoorbeeld steeds vaker slimme woningen in Nederland. Dit zijn woningen die voorzien zijn van bepaalde technieken om het leven in en om het huis nog makkelijker te maken. Ben je ook helemaal weg van technische snufjes? Dan overweeg je mogelijk ook wel om jouw woning slim te maken. Dit doe je uiteraard niet zonder dat je weet wat er allemaal mogelijk is. Hieronder zetten wij een aantal mogelijkheden op een rijtje.

Slimme verlichting

De verlichting in jouw woning bedienen met je smartphone, het lijkt te mooi om waar te zijn. Dat is het echter niet. Je kunt jouw telefoon tegenwoordig namelijk gebruiken om verlichting in of uit te schakelen en te dimmen. Dit kan niet alleen wanneer je zelf in de buurt bent, maar is zelfs op afstand mogelijk. Ben je bijvoorbeeld vergeten de verlichting uit te schakelen omdat je in alle haast bent vertrokken? Geen probleem, want je schakelt slimme verlichting ook op afstand uit met jouw telefoon. Hiervoor moet je natuurlijk wel een aantal aanpassingen doen. Zo is een normale lamp bijvoorbeeld niet geschikt om bediend te worden met een smartphone. Je moet dus speciale lampen kopen om ze te kunnen bedienen met jouw smartphone.

Jouw verwarming op afstand bedienen

Het is niet alleen mogelijk om de verlichting in jouw woning op afstand te bedienen. Zo kun je bijvoorbeeld ook de verwarming op afstand regelen. Dit is bijvoorbeeld makkelijk wanneer je vergeten bent de thermostaat terug te draaien bij vertrek. Omgekeerd werkt dit echter ook. Vertrek je bijvoorbeeld van je werk naar huis en is het buiten behoorlijk koud? Draai de thermostaat dan alvast een paar graadjes op met behulp van jouw smartphone. Zodra je thuis arriveert is het hier al lekker warm!

Elektronische sloten

Toegangsdeuren van woningen worden doorgaans geopend en afgesloten met behulp van een sleutel. Op deze manier kun je jouw woning betrekkelijk goed vergrendelen en voorkom je dat iedereen jouw huis binnen kan lopen. Je kunt de toegangsdeuren en -poorten echter ook voorzien van elektronische sloten. Deze sloten kun je bedienen met behulp van een code, druppel, afstandsbediening of smartphone. Je hoeft dus niet langer over een sleutel te beschikken. Dit maakt het een stuk makkelijker om deuren, poorten en hekken te openen. Je moet alleen hopen dat je niet te maken krijgt met een stroomstoring. In dat geval kun je een elektronisch slot namelijk niet meer gebruiken.

Voorgeprogrammeerde keukenapparatuur

In de gemiddelde keuken komen we behoorlijk wat apparatuur tegen. Zo treffen we vaak een magnetron, oven, vaatwasser, koelkast en vriezer aan. Dergelijke apparaten worden vaak veelvuldig gebruikt. Neem bijvoorbeeld een oven of magnetron. Deze apparaten zijn ideaal voor het opwarmen van eten. Daarbij komt dat deze apparaten ook een stuk slimmer zijn geworden. Neem bijvoorbeeld een oven. Heb je niet veel tijd om te eten? Dan kun je een slimme oven op afstand alvast laten voorverwarmen. Zodra je thuiskomt kun je vervolgens direct het eten opwarmen. Ook met andere keukenapparatuur is het steeds vaker mogelijk om ze op afstand te bedienen.

Click to comment

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Een minimalistische inrichting: zo doe je dat!

Wonen

goedkope inrichting goedkope inrichting

Met weinig geld jouw interieur aanpakken? Dat doe je zo!

Wonen

woonkamer inrichting woonkamer inrichting

Aandachtspunten voor het kopen van nieuwe meubels

Wonen

Advertisement