Connect with us

Wonen

Hoe kies je gemakkelijk het juiste matras?

Hoe kies je gemakkelijk het juiste matras

Het matras waarop je slaapt speelt een grote rol in de mate waarin je nachtrust voldoet aan wat jij nodig hebt als mens. Daarom is het ook heel belangrijk om op zoek te gaan naar het juiste soort matras. Je kan er betere slaap door krijgen. Ook kan je voorkomen dat je met allerlei soorten fysieke klachten, zoals pijn in de rug of de nek, te maken krijgt. Het is wel belangrijk om dan voor eens en altijd geleerd te krijgen welk matras je daarvoor nodig hebt. Je krijgt hier de gouden tip.

Het belang van het matras

Het is eerst belangrijk om het belang van een goed matras nog eens te benadrukken. Eigenlijk is het heel simpel. Bedenk je eerst eens hoeveel tijd je eigenlijk op het matras doorbrengt. Dit gaat om zo’n 8 uur per dag, dus een derde van je leven. Er is niets wat je hiermee kan vergelijken in het leven. Het is goed om te weten dat je op een gemiddeld matras als je het omrekent dus 3 volle jaren doorbrengt als je slaapt. Dat dit effect heeft op je nachtrust en je lichaam, is wel heel logisch.

Niet zelf zoeken

Het juiste matras vinden is niet gemakkelijk. Dat komt omdat je simpelweg niet weet waar je op moet letten. Dit is dan ook precies de reden waarom het voor veel mensen niet wil lukken. De oplossing is dan ook simpel. Het is zaak om niet zelf op zoek te gaan naar een matras. Waar je veel dingen tegenwoordig gemakkelijk online bestelt, is het voor een matras nog altijd aan te raden om naar een winkel te gaan en je te laten voorlichten door een specialist. Zo is het veel beter mogelijk om de juiste keuze te maken voor een matras.

De mogelijkheden uittesten

Het is niet alleen voldoende om een specialist je te laten helpen uitzoeken. Het is ook belangrijk om dit zelf te ervaren. Zo kan je bijvoorbeeld verschillende matrassen uitproberen. Bedenk je dat ieder mens anders is en dat er dus geen algemene oplossing bestaat. Matrassen waar anderen totaal niet lekker op liggen, kunnen voor jou weleens perfect zijn. Vooral de hardheid, het afdrijven van vocht en de klimaatregulering spelen een belangrijke rol in wat bij jou past. Zorg dus dat je dit ook goed aanvoelt als je een keuze maakt.

Lang van genieten

Het fijne is dat je wanneer je eenmaal een keuze hebt gemaakt wel ook direct goed voorzien bent voor de komende jaren. Het gemiddelde matras gaat zo’n 10 jaar mee. Wat echter nog fijner is, is dat bepaalde matrassen die met een schuimlaag gevuld zijn nog veel langer meegaan. Het is namelijk dan zo dat de matrassen tot wel 15 jaar mee kunnen gaan. Wel is dan af en toe omdraaien en het matras ook goed laten luchten van belang. Wanneer je dat allemaal op orde hebt, dan kan je het maximale uit je matras halen. Alle reden om dit serieus te nemen.

Click to comment

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Advertisement