Connect with us

Wonen

Aandachtspunten voor het kopen van nieuwe meubels

woonkamer inrichting

Heb je thuis al jarenlang dezelfde eettafel met bijbehorende stoelen? Of is jouw bank de laatste jaren flink gaan slijten? Dan kan het zijn dat je hierop uitgekeken bent. In dat geval besluit je zeer waarschijnlijk afstand te doen van de meubelstukken. Dit doe je natuurlijk pas wanneer je nieuwe meubels hebt. Anders moet je namelijk een periode zonder de betreffende meubels doorbrengen en dat is niet echt handig. Het vinden van vervangend meubilair is echter niet makkelijk. Dit komt voornamelijk door het grote aanbod dat er vandaag de dag is. Daarbij komt dat je rekening moet houden met een aantal punten bij het uitzoeken van meubels. Waar je zoal rekening mee moet houden? Dat vertellen wij je in deze tekst!

Welke stijl komt terug in jouw woning?

Je kunt ervoor kiezen om slechts een aantal meubels in jouw woning te vervangen. Wanneer je dit doet moet je natuurlijk kijken naar het deel dat overblijft. Je wilt immers wel dat de nieuwe meubels hier goed bij passen. Anders ontstaat er natuurlijk geen samenhangend geheel en dat is geen gezicht. Richt je daarom tot de stijl die reeds naar voren komt in jouw woning. Ben je echter van plan een complete ruimte te voorzien van nieuwe meubels? Dan wordt het al een stuk makkelijker. Je wordt in dat geval niet beperkt in het kiezen. Ook in dit geval is het aan te raden je wel tot een bepaalde stijl te richten. Je kunt zo binnen deze stijl op zoek gaan naar meubels, waardoor het aanbod behoorlijk slinkt. Je hoeft je overigens niet te richten tot één stijl, je kunt ook twee of drie stijlen met elkaar combineren.

Inspiratie opdoen

Lang niet iedereen weet welke stijlen er tegenwoordig allemaal zijn. Niet gek ook, want het zijn er inmiddels behoorlijk wat. Daarom doe je er goed aan eerst wat inspiratie op te doen. Kijk bijvoorbeeld eens op verschillende websites waar je meubels kunt kopen. Hier zie je vast en zeker een aantal meubelstukken die jouw goedkeuring kunnen verdragen. Ga ook vooral langs bij meubelzaken. Hier kun je namelijk zien hoe een bank of stoel eruit ziet in een geheel en of hij fijn zit. Dit is niet het geval wanneer je meubels koopt via het internet. Het kan ook helpen om een moodboard te maken. Op zo’n bord plak je verschillende afbeeldingen van meubels, kleuren of stijlen. Met behulp van een moodboard is het vaak een stuk makkelijker om nieuwe meubelstukken te kopen.

Meten is weten

Staat er nog een twee- of driezitter in jouw woonkamer? Dan is het aannemelijk dat je deze banken gaat vervangen voor een hoekbank. Zo’n hoekbank zien we in steeds meer huizen in Nederland terug. Een hoekbank leent zich uitstekend om met veel mensen op te zitten. Daarnaast kun je er ook heerlijk op liggen. Let echter wel goed op de afmetingen van de hoekbank. Het zou immers zonde zijn wanneer je zo’n bank aanschaft en deze vervolgens niet blijkt te passen. Begin jouw zoektocht naar meubels daarom nooit voordat je weet wat de afmetingen van meubelstukken mogen zijn. Richt je niet alleen tot de lengte, maar vooral ook tot de diepte. Een te diepe bank kan ervoor zorgen dat er nog maar weinig ruimte overblijft in een kleine kamer. Dit is natuurlijk niet wenselijk.

Wat is het budget?

De prijzen van meubels verschillen vandaag de dag behoorlijk van elkaar. Zo koop je een bank soms voor een paar honderd euro, maar het kan ook zijn dat je meer dan duizend euro kwijt bent. Daarom raden wij je aan altijd een maximaal bedrag in je hoofd te nemen dat je uit wilt geven aan meubels. Op deze manier wordt het zoeken naar meubels ook alweer een heel stuk makkelijker. Probeer zo min mogelijk van dit budget af te wijken. Je merkt vast en zeker dat het een lastige opgave is, maar zonder budget kan het een duur grapje worden. En daar zit je vast en zeker niet op te wachten.

Click to comment

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Een minimalistische inrichting: zo doe je dat!

Wonen

goedkope inrichting goedkope inrichting

Met weinig geld jouw interieur aanpakken? Dat doe je zo!

Wonen

smart home smart home

Een slimme woning? Dit zijn de mogelijkheden!

Wonen

Advertisement