Connect with us

Wonen

Wat te doen met plinten in huis?

De tijd dat de plint een vast onderdeel van de kamers in huis was, ligt al ver achter ons. Er zijn nog altijd voldoende interieurs waarin de plint een belangrijke rol kan spelen. Dat neemt niet weg dat er ook genoeg leuke plintloze opties zijn. Het is dan ook zeker de moeite waard om eens te bekijken wat jou het meest aanspreekt. Daarbij kan je dan ook naar de voordelen van beide opties kijken. Dit maakt de keuze gemakkelijker.

Waarom kiezen voor plinten?

Het is belangrijk om eerst eens te kijken naar redenen waarom plinten wel nog altijd aantrekkelijk kunnen zijn. Het is in de eerst plaats natuurlijk zo dat je jouw woning er heel mooi mee kan afwerken. Er zijn bovendien heel veel verschillende soorten, waardoor je dus alleen maar nog meer mogelijkheden hebt. Het is soms ook gewoon nodig, bijvoorbeeld bij een zwevende vloer. Ook maakt het bijvoorbeeld werk zoals stofzuigen een stuk gemakkelijker.

Bescherming dankzij plinten

Een andere reden die plinten aantrekkelijk kan maken, is dat je huisdieren neemt. Wanneer er een hond of kat in huis rondloopt, dan is dat dier natuurlijk een stuk lager bij de grond. Bovendien is het beestje misschien wat minder voorzichtig dan jij. Dat kan dus juist bij de lage delen van de muur voor schade en vuil zorgen. Met een plint heb je dan de laagste delen afgedekt en is het beschermen van de muur net wat gemakkelijker. Weeg dit dus ook me.

Passend bij je look

Wanneer je de overweging tussen wel of niet voor plinten maakt, is het belangrijk om ook een goed beeld van de look die je nastreeft te hebben. Het is bijvoorbeeld voor veel moderne designs zo dat die beter tot hun recht komen wanneer je ze zo minimaal als mogelijk houdt. In dat geval is het dus veel slimmer om geen plinten te nemen. Je kan dan het huis nog net iets strakker maken. Het hangt wel vooral van jouw vloerkeuze af.

Het gemak van aanbrengen

Weeg ook het gemak van aanbrengen aan. Tegenwoordig heb je bijvoorbeeld plakplinten. Het is fijn om die gemakkelijk plat bovenop je vloer te plaatsen. Daarmee kan je trouwens ook de look manipuleren. Dit is dus eigenlijk een derde optie naast geen plinten en muurplinten. Het is dus zeker ook belangrijk om de montage en de vorm waarin deze komen mee te nemen wanneer je op zoek gaat naar de beste optie.

De kenner erbij halen

Het is tot slot vooral ook slim om de kenner er gewoon bij te halen. Die kan je de zekerheid bieden over wat voor jou de beste keuze is. Misschien is het wel heel aantrekkelijk om met een plint van een bepaalde soort aan de slag te gaan. Op die manier kan je jouw woning dan helemaal naar je zin maken. In andere gevallen werkt het juist andersom en ben je beter af zonder een plint. De kenner kan dus van grote waarde zijn om advies bij te vragen.

 

 

Click to comment

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Advertisement