Connect with us

Werk & Vacatures

Nieuwe werknemers

Het kan wel eens voorkomen dat bedrijven moeilijk nieuwe werknemers aan kunnen trekken. Soms krijgt een bedrijf erg weinig reacties op een vacature maar het kan ook voorkomen dat er wel veel mensen reageren, maar dat deze allemaal niet geschikt zijn voor de functie binnen het bedrijf. Het liefste zou een bedrijf zo snel mogelijk een geschikt persoon aan willen nemen zonder dat het te veel moeite en tijd kost. Er zijn verschillende dingen die je kan doen om te zorgen dat mensen geïnteresseerd raken in je vacature. Dit begint namelijk al bij het vormen van een goede vacature.

Belangrijke zaken

Het is belangrijk dat je een duidelijk beeld geeft van het bedrijf en wat je precies zoekt in de toekomstige werknemer. Zo is het belangrijk om aan te geven waar iemand precies over moet beschikken en welke kwaliteiten deze kandidaat zou moeten hebben. Wanneer dit allemaal duidelijk staat aangegeven heb je minder kans dat er ongeschikte mensen zullen reageren. Zo kunnen de mensen die zien dat zij deze kwaliteiten hebben, reageren op de vacature en is dat ook wat nodig is om een goede kandidaat te vinden. Aan de andere kant moet je ook weer niet te specifiek zijn in wat je zoekt, omdat het dan kan voorkomen dat de mensen aan zichzelf gaan twijfelen en niet willen reageren terwijl het ze toch erg leuk lijkt. Het schrikt de mensen dan een beetje af en ze denken dat zij niet geschikt zijn terwijl dat misschien helemaal niet zo is.

Daarnaast is het belangrijk dat wanneer je een selectie hebt gemaakt uit de eerste sollicitatie ronde, dat je de kandidaten een ontwikkel assessment laat maken. Dit kan je als bedrijf zelf doen, of door een assessmentbureau laten doen die hierin gespecialiseerd is. Met de ontwikkel assessment kun je goed zien of een kandidaat geschikt is voor de baan die jullie bieden.

Advertisement