Connect with us

Kunst & Cultuur

Barista inhuren – Bezorg je gasten een geslaagde avond

Een barista inhuren scheelt veel tijd op de dag van het event. Maar wat doet een barista precies? Ontdek de voordelen van een barista.

Barista inhuren

Een barista wordt gedefinieerd als vakman of vakvrouw op het bereiden van koffie. Van espresso tot cappuccino, de barista weet alles over koffietechnieken. Maar een barista is meer dan dit.
De barista zorgt ervoor dat gasten zich vermaken op het feest. Dat ze op een aangename manier ontvangen worden, voorzien zijn van hapjes en drankjes en informatie krijgen. Waar moeten de gasten heen, hoe ziet de invulling van het feest eruit en waar zijn alle voorzieningen. Ook kan je de barista’s gebruiken om, bij een productpresentatie, het product aan te prijzen aan bezoekers of flyers uit te delen.

Eigenschappen goede barista inhuren

Barista’s dienen over een paar belangrijke eigenschappen te beschikken, om een goede host te zijn. De volgende competenties zijn voor een barista het meest van belang:

Vriendelijk & enthousiast

Als barista ben je continu in gesprek met mensen. Hiervoor moet je spontaan mensen aan kunnen spreken, natuurlijk wel op een vriendelijke manier.

Sterke communicatie

De barista dient communicatief vaardig te zijn. Als je mensen te woord moet staan dient dit op een nette en respectvolle manier te gebeuren.

Representatief

Als barista ben je als het ware het visitekaartje van het bedrijf. Het is hierdoor belangrijk dat je een goede indruk achterlaat bij de bezoekers. Deze bezoekers zijn toekomstige klanten voor de organisatie, deze loopt veel omzet mis als jij de fout in gaat.

Gastgericht

Het belangrijkste doel als barista zijnde is om de gasten van een prettige avond te voorzien. Hiervoor is inlevingsvermogen belangrijk. Hoe zorg je ervoor dat iemand het naar zijn zin heeft?

Gevoel voor service en kwaliteit

Een goede barista heeft oog voor details. Als hij of zij ziet dat iemand zonder drankje zit, vraagt de barista of de gast nog iets wil drinken. Ook kent de barista de etiquette.
Een barista inhuren scheelt je veel zorgen tijdens het event. Zo kan je zelf ook onderdeel uitmaken van de dag of avond zelf.

Advertisement