Connect with us

Vakantie & Toerisme

In Groningen vindt iedereen een leuk restaurant

‘Er gaat niets boven Groningen’, een veelgehoorde uitspraak die helemaal opgaat als we het hebben over restaurants in de stad. Wie in Groningen uit eten gaat, heeft de keuze uit een keur van eetgelegenheden. In de studentenstad kan zowel de fijnproever als de budget-restaurantbezoeker zijn hart ophalen. Van menig sterren restaurant tot tal van studentikoze eethuisjes; ze zijn in Groningen te vinden.

Uit eten rondom het boegbeeld van Groningen

Groningen is met ongeveer 186 duizend inwoners, de achtste stad van ons land. Ook in aantal etablissementen scoort de studentenstad een top tien notering. Menig restaurant in Groningen is te vinden in de gezellige binnenstad, door inwoners van Groningen ook wel ‘binnen de grachten’ genoemd. In dit gebied staat onder meer Groningens boegbeeld de Martinitoren. De kerktoren van bijna 97 meter, waarin een restaurant is gevestigd, grenst aan de Grote Markt. Dit enorme plein ontsluit op zijn beurt verschillende straten waar vele restaurants en uitgaansgelegenheden zijn gevestigd. De restaurantpopulatie in dit uitgaansgebied bestaat vooral uit knusse eetcafés die, mede door het prijsniveau, erg in trek zijn bij de vele studenten die in Groningen wonen.
Maar ook restaurants uit het hogere segment zijn in de binnenstad van Groningen te vinden. Zo bevindt zich aan de Grote Kromme Elleboog (even ten westen van de Grote Markt en de Martinitoren) restaurant Muller. Dit restaurant met Franse chef-kok en Franse keuken, droeg tot 2014 één Michelinster.

Ook goedkope restaurants in Groningen

De verscheidenheid en doorgaans schappelijke prijzen zijn misschien wel de sterkste punten van het Groningse restaurantaanbod. Bovendien zijn de vele restaurants met verschillende keukens op relatief kleine afstand van elkaar verwijderd. Van shoarma tot Internationaal, van een Frans toprestaurant tot een pannenkoekschip. En van menig pizzeria, steakhouse, Italiaans, Turks, Sushi, Amerikaans, Oosters, Chinees en Grieks restaurant, tot restaurants met Groninger streekgerechten; ze zijn allemaal vindbaar binnen en rondom de binnenstedelijke grachten.
Daarmee is Groningen een openbaring voor zowel de culinaire liefhebber, als de student die op de kleintjes moet letten. En lijkt het niet toevallig dat de Groninger binnenstad in 2005 tot beste binnenstad van Nederland werd verkozen. Een titel waarvoor gastvrijheid een belangrijke pijler is.

Op vakantie in eigen land: enkele tips om goedkoop te genieten

Vakantie & Toerisme

goedkope inrichting goedkope inrichting

Met weinig geld jouw interieur aanpakken? Dat doe je zo!

Wonen

Zoekmachine optimalisatie Groningen

Computer & Internet

Advertisement