Connect with us

Vakantie & Toerisme

Een rondreis door Groot-Brittannië maken?

Het is leuker dan ooit om op vakantie te gaan. Je hebt immers allemaal enige tijd moeten missen. Daarom wil je ook het beste uit je reizen halen. Natuurlijk was het leuk om te ontdekken wat Nederland allemaal te bieden heeft. Dat neemt niet weg dat je nu ook wel weer eens buiten de landsgrenzen wilt kijken. Brexit heeft ondertussen plaatsgevonden, maar dat heeft een rondreis door Groot-Brittannië maken eigenlijk ook alleen maar leuker gemaakt. Het is zeker de moeite waard om een aantal plekken die je gezien moet hebben aan te stippen. Zo weet je zeker dat jouw reis door dit subcontinent een groot succes zal worden.

Wales zonder vervoersmiddelen ontdekken

Wales is niet zo heel groot als het om de oppervlakte gaat. Daarnaast is het de plek waar de natuur misschien wel het mooist is van heel het eiland. Wanneer je die twee dingen samenvoegt, dan kan je eigenlijk wel raden wat de ideale aanpak is voor jouw vakantie. Het is leuk om een paar dagen in te ruimen om dit land te voet te ontdekken. Je kunt heel gemakkelijk een route uitstippelen om de leukste dingen die dit land te bieden heeft te zien. Daarmee heb je dus direct ook al gezorgd voor een gezonde tint aan je rondreis. Lekker wandelen is namelijk goed voor lichaam en geest. In de rust en schoonheid van Wales werkt dit allemaal alleen maar extra door. Zo is je rondreis direct al op een goede manier begonnen. En dan moet je de rest nog gaan ontdekken.

De dorpen en plaatsjes van Engeland

Waar je begon in de natuur, is het nu tijd om de bebouwing wat meer op te zoeken. Dat is namelijk de leuke kant van Engeland. Wanneer je kijkt naar de vele dorpen en plaatsjes die dit land te bieden heeft, dan merk je dat je wel heel veel te ontdekken hebt. Al deze plekken hebben ook nog echt hun eigen karakter weten te behouden. Daardoor kan je dus iedere dag weer iets nieuws beleven. Een plek als Bath is bijvoorbeeld wereldwijd bekend omdat het uniek is gebleven. Die zelfde kijk kan je ook hebben op heel veel andere plekken in het land. De dagen die je in Engeland doorbrengt kan je daarom het best besteden met een tocht van dorp naar dorp.

Eindigen in de steden

Wanneer je dan aan het einde van je reis komt, dan is het tijd om de steden in te duiken. Bovenin kom je namelijk in Schotland. Met Glasgow en Edinburgh als de plekken waar je moet zijn. Vooral Edinburgh staat hoog op de lijstjes van de echte liefhebbers van stedentrips. In alle gevallen is het goed om ook nog een paar dagen te genieten van de stad en alles wat daar te doen is. Zo houd je veel leuke blijvende herinneringen aan je rondreis over op alle gebieden. En volgend jaar? Dan keer je het gewoon om met de natuur van Schotland en eindigen in de grote stad van Cardiff in Wales.

Click to comment

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Advertisement