Het land van de toekomst, met de meeste inwoners en op de vierde plaats van grootste landen ter wereld, oftewel China. In dit land zijn zo veel bezienswaardigheden, culturen en verschillende landschappen dat je na een maand nog steeds niet alle hoogte punten hebt gezien. Maar speciaal voor jou zijn er vier van de hoogte punten van China op een rijtje gezet.
De lange muur
Ook wel bekend als de Chinese muur. Met ruim 21.000 kilometer wordt het gelijk duidelijk waar het zijn naam van heeft gekregen. De muur is gebouwd uit oude verdedigingsmuren uit de jaren 722 voor christus, maar in 1368 werden de muren met elkaar verbonden om de huidige muur te bouwen. In 1987 is de muur opgenomen in de werelderfgoedlijst van UNESCO en in 2007 werd hij gekozen als een van de zeven nieuwe wereld wonderen. Ze zeggen dat de Chinese muur ook te zien is vanuit de ruimte. Dit is echter een fabel, omdat de muur maar een paar meter breed is. Grote delen van de muur zijn zwaar beschadigd of zelfs afgebroken waardoor er niet meer overheen gelopen mag worden. Gelukkig zijn er nog genoeg meters waar je wel overheen mag lopen. Schrik dan alleen niet van de grote hoeveelheid toeristen.
De verboden stad
Pal tegenover het historische Tiananmenplein, ook wel bekend als het Plein van de Hemelse vrede, ligt “de verboden stad”. Deze “stad” werd gebouwd in 1406 voor de keizer en alle keizers die later volgden. De “stad” telt 980 gebouwen die samen 8704 kamers hebben. Al die gebouwen staan op 470 duizend vierkante meter, dat is twee en half keer de Keukenhof. Omdat de keizer niet van pottenkijkers hield liet hij een muur van tien meter hoog rondom de verbodenstad bouwen. En om zeker te weten dat mensen niet over de muur heen klommen liet hij een zes kilometer lange gracht bouwen rondom de muren.
Terracottaleger
Op 29 maart in 1974 kwamen een paar boeren een terracottabeeld van een soldaat tegen toen ze een put aan het uitgraven waren. Toen nog niet wetend dat er nog zo’n 8000 soldaten- en paardenbeelden begraven lagen. Het werd ook wel de grootste archeologische vondst van de twintigste eeuw genoemd. Het terracottaleger werd gebouwd bij het graf van keizer Qin Shi Haungdi (de eerste keizer van China en de keizer die China verenigde tot één rijk). Er zijn nog steeds grote delen niet uitgegraven van zijn mausoleum, omdat we met de huidige technieken nog niet het graf onbeschadigd open kunnen maken.
De reuze panda
Deze bekende beer komt alleen voor in China en wordt met uitsterven bedreigd. Volgens de laatste tellingen leven er minder dan 2000 panda’s in het wild en naar verwachting wordt dat nog minder. Dat komt omdat in het leefgebied van de panda steeds meer grond wordt gebruikt als langbouwgrond. De schattige beer heeft een heel specifiek dieet namelijk bijna alleen maar bamboe. Als je wilde panda’s wilt gaan spotten in China zal je voor een teleurstelling komen te staan. Want de kans dat je er een tegen komt is nihil, zelfs de parkwachters van het park zien ze amper. Gelukkig zijn er heel veel dierentuinen in China waar je ze wel kan zien.