Connect with us

Vakantie & Toerisme

Op vakantie in eigen land: enkele tips om goedkoop te genieten

Wil je graag op vakantie, maar zit je momenteel een beetje krap bij kas? Geen zorgen, ook met minder te besteden kun je toch genieten van een geweldige vakantie. Ga op vakantie in het eigen land: Nederland! Het heeft volop mooie natuurgebieden, steden, stranden en doordat de infrastructuur zeer goed is, zijn de meeste plekken gemakkelijk te bereiken. Hoe kun je goedkoop toch het gevoel krijgen dat je ver weg van huis bent? Hieronder staan enkele tips om dit voor elkaar te krijgen.

Ga op fietsvakantie

Een makkelijke manier om te besparen op de reiskosten, en wat eveneens goed is voor de conditie: trek erop uit met de fiets. Schaf fietstassen en een grote rugtas aan en je bent er al klaar voor. Stippel voor vertrek nog wel een mooie en gemakkelijk fietsbare route uit. Je kunt een tent meenemen en dan kun je, omdat in het wild kamperen verboden is, overnachten op campings die je onderweg tegenkomt. Mocht je toch in het wild willen kamperen, dan kun je toestemming vragen aan Staatsbosbeheer. Er zijn enkele locaties in Nederland waar wildkamperen toegestaan is.

Dagjes uit, overnacht thuis

Mocht je liever thuis willen overnachten, dan kun je ervoor kiezen om een week lang elke dag een leuke activiteit in te plannen. Nederland is een klein land, waardoor de meeste plekken binnen enkele uren te bereiken zijn. Plan een dagje wandelen in de natuur in op de Veluwe, ga shoppen in Den Haag, snuif historie op in Maastricht en bezoek musea in Groningen. Op deze manier lopen de reiskosten natuurlijk wel hoog op, maar niet getreurd: je kunt tegenwoordig regelmatig flinke korting krijgen op dagkaarten van de NS in bepaalde winkels.

Overnacht bij vrienden of familie

Heb je vrienden of familie die vlakbij een bezienswaardige plek in Nederland wonen? Dan kun je hen natuurlijk altijd vragen of je enkele dagen bij hen zou kunnen overnachten. In ruil voor de overnachting en het gebruik maken van hun huis, kun je ze aanbieden om boodschappen voor hen te doen, samen een keer te dineren op jullie kosten of ze een kleine vergoeding te geven. Je kunt ze natuurlijk ook uitnodigen om op deze manier samen ‘op vakantie’ te gaan. Hoe meer zielen, hoe meer vreugd!

Korting op het OV

De korting op dagkaarten van de NS werd eerder al even aangehaald. Regelmatig zijn er bij bepaalde winkels, zoals de Albert Heijn, Blokker of Kruitvat, dagkaarten voor de trein te koop tegen een lage prijs. Met deze dagkaarten kun je gedurende één dag door heel Nederland reizen. Vaak komen bepaalde culturele bezichtigingen ook met een combinatie van een ticket en korting op een treinkaartje. Hierdoor sla je twee vliegen in één klap: een dagje uit en lagere reiskosten. Dat maakt de vakantie toch een stuk aangenamer.

Click to comment

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Bijzondere vakantiebestemmingen voor 2020 Bijzondere vakantiebestemmingen voor 2020

Bijzondere vakantiebestemmingen voor 2020

Vakantie & Toerisme

Dit zijn de leukste tips bij een bezoek aan Neder-Oostenrijk

Vakantie & Toerisme

goedkope inrichting goedkope inrichting

Met weinig geld jouw interieur aanpakken? Dat doe je zo!

Wonen

Advertisement