Connect with us

Vakantie & Toerisme

Bijzondere vakantiebestemmingen voor 2020

Bijzondere vakantiebestemmingen voor 2020

De belangstelling voor niet alledaagse vakantiebestemmingen groeit. De meer ervaren reiziger zoekt steeds naar locaties op de globe die nog niet zijn overgenomen door massatoerisme en commercie. In 2019 zag reisorganisatie Riskja de belangstelling voor Japan en Colombia al toenemen. In 2020 geldt dat voor Jordanië, Tanzania en Lapland. Met een beetje zoeken vind je goedkope tickets. Airbnb heeft ook verrassende nieuwkomers in de lijst opgenomen. De Indiase deelstaat Kerala kan bijvoorbeeld rekenen op een toenemende belangstelling van reizigers.

Jordanië

De bestemming Jordanië ligt op minder dan vijf uur vliegen van Nederland en is beroemd vanwege de dode zee en Petra, één van de zeven wereldwonderen. Deze spectaculaire, uit rood zandsteen gehouwen stad ligt verscholen achter een kilometerslange spelonk en was het meesterwerk van de Nabateeërs. Dit volk leefde in de oudheid. Petra vormde vier eeuwen voor christus een levendig centrum van handel in onder meer wierook. Jordanië bestaat uit woestijn- en berglandschappen en her en der oases. De dode zee ligt op het laagste punt ter wereld en is zo zout dat je op het water kunt drijven.

Tanzania

Het Oost-Afrikaanse land Tanzania is een must voor liefhebbers van wildlife en exotische diersoorten. De mooie wildreservaten en nationale parken zijn het thuis van onder andere zwarte neushoorns, luipaarden, nijlpaarden, giraffen en olifanten. In de bekende reservaten, zoals Serengeti, en nationale parken als Tarangire kun je als bezoeker een safari boeken en van dichtbij genieten van al het exotische natuurschoon dat het land te bieden heeft. Tropische stranden, duikplekken en koraalriffen zijn redenen om de eilanden Pemba en Zanzibar te bezoeken. De Kilimanjaro is met bijna 6000 meter de hoogste berg van Afrika en een ‘must see’.

Lapland

Lapland is een uitgestrekt gebied in de meest noordelijke delen van Noorwegen, Zweden, Finland en Rusland. Het is het grondgebied van de zogeheten Saami die helemaal gewend zijn aan het leven in de barre omstandigheden dichtbij de poolstreken. Het landschap bestaat uit bergen met bossen, meren en grote vlaktes. De zon komt in de wintermaanden helemaal niet op en gaat in de zomer niet onder. De Saami houden rendieren en rijden op hondensleeën. Het winterwonderlandschap van Lapland is een magische ervaring voor veel reizigers die het per ski, slee of op de langlauflatten beleven. Andere trekpleister is het magische noorderlicht.

Kerala

De Indiase deelstaat Kerala staat bekend om de imponerende exotische natuur: hagelwitte stranden, bergen, meren, rijstvelden, specerij- en theeplantages, kokospalmen en watervallen die zo uit een sprookje lijken te komen. De belangstelling voor reizen naar Kerala is gegroeid omdat het de relaxte tegenhanger is van Noord-India, dat als drukker, chaotischer en minder schoon te boek staat. Ook voor wildleven zit je in deze deelstaat goed, want het is het tehuis van onder meer olifanten en tijgers. In maart wordt het bekende Holi-festival gevierd. Dan bestrooien bezoekers elkaar met kleurige poeders om de overgang van de winter naar de lente te vieren.

 

Click to comment

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Op vakantie in eigen land: enkele tips om goedkoop te genieten

Vakantie & Toerisme

Dit zijn de leukste tips bij een bezoek aan Neder-Oostenrijk

Vakantie & Toerisme

Een vakantiehuis van Bonferia: altijd goed!

Vakantie & Toerisme

Advertisement