Connect with us

Vakantie & Toerisme

Center Parcs

Center Parcs is een overkoepelende naam voor meerdere vakantieparken in binnen- en buitenland. Het is opgericht door Piet Derksen in 1953 en sindsdien uitgegroeid tot een internationaal bekend. Het heeft intussen rond 15 duizend werknemers.
Jaarlijks gaan duizenden mensen naar een van de parken van Center Parcs. Voor met name gezinnen is het interessant om naar een van de parken Center Parcs te gaan, juist vanwege de faciliteiten en activiteiten die het park biedt aan zowel jong als oud. Parken van Center Parcs zijn vaak voorzien van een zwembad en in sommige gevallen zelfs een subtropisch zwembad. Deze zijn zodanig vormgegeven dat het zeer aantrekkelijk is daar te gaan zwemmen, omdat het direct het gevoel geeft dat men in het buitenland is. Er heerst zowaar bijna een subtropisch klimaat voor het idee van de bezoeker, al is dit uiteraard allemaal nagebootst.
Recentelijk heeft Center Parcs aangekondigd dat het ook een nieuw park gaat bouwen in het Limburgse Eisden. De investering die gemoeid gaat met de bouw van het park komt neer op 150 miljoen euro en zal voor zo’n 1250 personen een nieuwe werkplek creëeren. Hiermee is het Limburgse Eisden en nabije omgeving natuurlijk blij verrast, want het zal naar verwachting zeer veel extra geld in de lokale economie gaan brengen op korte en langere termijn. Door deze economische impuls zal het zuiden, waar de werkgelegenheid over het algemene al een stuk minder is dan in de Randsteden, weer extra aantrekkelijk worden.

Tip – boek Center Parcs kerstvakantie met korting

Vakantie & Toerisme

Met herfst of kerst naar Center Parcs

Actueel

Waarom zou je naar Center Parcs gaan?

Vakantie & Toerisme

Advertisement