Connect with us

Vakantie & Toerisme

Op reis met contactlenzen

Als je op vakantie gaat kun je ook prima contactlenzen dragen. Als je daglenzen hebt is dit vaak geen problemen. De meeste opticiens raden aan om daglenzen te dragen wanneer je op reis gaat. Bij maandlenzen zul je materiaal (vloeistoffen) moeten meenemen waarmee je je lenzen kunt reinigen. Als je op reis gaat is het noodzaak om ook reservelenzen mee te nemen en het is ook handig om een bril mee te nemen.
Naast reservelenzen en een bril is contactlensvloeistof belangrijk. Flesjes fysiologische zoutoplossing zijn ook nodig. Als je naar warme landen gaat moet je ook kijken naar de ideale bewaartemperatuur van de contactlenzen. Je kunt de vloeistoffen het best in de koelkast bewaren. Dit omdat de flesjes met vloeistof snel in kwaliteit afnemen. Het is dan ook noodzaak om  flesjes mee te nemen die niet zijn geopend en nog niet zijn blootgesteld aan de lokale temperaturen.
Een goede hygiëne is vanzelfsprekend belangrijk bij het indoen en uitdoen van lenzen. Zeker als  je op vakantie bent. Als je de lenzen wilt reinigen moet je deze nooit met leidingwater reinigen. Doe dit met fysiologisch serum. Gebruik ook geen speeksel. Als het om het gebruik van vloeistof gaat is het goed om te weten dat je deze geen tweemaal mag gebruiken. Het bijvullen van de vloeistof is ook niet goed. Gooi de vloeistof na gebruik direct weg.
Als je de lenzen een dag niet draagt, is het van belang om de procedure wat reinigen en desinfecteren betreft te herhalen voordat je ze opnieuw gaat gebruiken. Voor het slapen gaan moet je je lenzen ook niet vergeten uit te doen. Regelmatig vallen mensen tijdens hun vakantie in slaap terwijl ze hun lenzen in hebben. Na een aantal dagen kunnen de ogen geïrriteerd zijn. Dit geldt niet voor mensen die zogenaamde nachtlenzen hebben.
Op zoek naar meer informatie over contactlenzen en de beste lenzendeals? Bezoek dan eens Lenzencenter.nl!

Up Next:

Center Parcs

Don't Miss:

Air Stop

Advertisement