Connect with us

MKB & Industrie

Hoe maak je een goede keuze van bedrjjfssoftware?

De lastige zoektocht naar software voor projecten

Het zoeken naar de juiste software voor projecten binnen een organisatie is een lastig karwei. Je krijgt namelijk veel interne vragen en verzoeken waar lastig aan te voldoen is. Lastig in die zin dat er zoveel interne wensen zijn waaraan softwarepakketten niet altijd aan voldoen. Brochures aanvragen en online gaan vergelijken is daarom wat vele inkoopmanagers dan doen. Dit is echter een enorme valkuil. Door al de verschillende projectplanning softwarepakketen te vergelijken mis je eigenlijk waar de keuze eigenlijk om draait. Namelijk het kiezen van flexibele software die met de organisatie mee groeit. Software die aan de huidige en toekomstige behoefte van de organisatie blijft voldoen. De zoektocht naar software voor projectmatig werkende bedrijven moet daarom bij de basis beginnen. Waar staan we nu? Wat hebben wij nodig? Waar willen wij over 10 jaar staan en wat hebben wij nodig om dat te bereiken? Is dit lastig? Niet als je hier rekening mee houdt.

Flexibele projectplanning software

Nederland wordt steeds mobieler en het nieuwe werken algemener. Medewerkers zijn dan ook steeds minder op kantoor en meer onderweg. Hierdoor is een vaste werkplek op kantoor overbodig. Voor het kiezen van projectplanning software is het belangrijk hiernaar te kijken. Hoe gaat de organisatie met deze mobiliteit om en hoe zal dat in de toekomst gaan? Dit is namelijk erg van invloed op de keuze van software. Als medewerkers steeds vaker van kantoor zijn, kunnen zij een softwarepakket dat alleen in desktop of laptop kan worden gebruikt niet optimaal gebruiken. Ze zouden dan of naar kantoor moeten komen of met de laptop(steeds minder verkocht) moeten sjouwen. Het is dan ook aan te raden om voor projectplanning software te kiezen die op elk mobiel apparaat met internettoegang gebruikt kan worden. Dit biedt de medewerkers namelijk de flexibiliteit om vanaf elke locatie werkuren te registreren, documenten te openen, de taakplanning te verzorgen en projecten te beheersen. Hierbij maakt het niet uit of de software op een iPhone, laptop of desktop gebruikt wordt, door het apparaat onafhankelijk te maken kan er met een Online en Microsoft Outlook interface worden gewerkt. Het voordeel hiervan is dat iedereen binnen de organisatie altijd en overal toegang tot het bedrijfsnetwerk heeft. Met als resultaat een optimalisatie van werkprocessen.

Hoe zet je de zoektocht voort?

Nadat bekend is hoe de werkprocessen nu en in de toekomst zullen verlopen, moet er naar de behoefte worden gekeken. Is er behoefte aan projectplanning software voor een specifieke taak? Of meer behoefte aan integraal vastgoedsoftware voor het initiëren, plannen en beheersen van vastgoedprojecten? En welke functies moet de software zoals kunnen bieden? Het is daarom belangrijk om te kijken naar wat de verschillende workflow binnen de organisatie zijn en hoe de software deze kan optimaliseren zodat ze parallel kunnen verlopen. Dit zorgt voor minder kosten en hogere productiviteit. Er moet dan gezocht worden naar een softwareontwikkelaar die de processen grondig kan analyseren en op elkaar kan afstemmen. De behoefte van nu en in de toekomst begrijpt en de beschikking over flexibele software heeft die hieraan kan voldoen.
Op deze manier kan er een shortlist worden opgesteld waaruit een aantal leveranciers gekozen worden. De uiteindelijke keuze valt op de projectplanning software die meer grip en controle over de verschillende processen geeft. Er is namelijk maar één softwareoplossing nodig op de processen in te richten en te optimaliseren. Met als resultaat een besparing van kosten en tijd.

Web based projectplanning software
Projectplanning software met Online, App en Outlook interface

Hoe en waarom uren bijhouden met urenregistratie software?

Werk & Vacatures

Je boekhouding en facturatie organiseren in 2016, hoe doe ik dat?

Financieel

Persbericht “Ellips introduceert meest nauwkeurige camera’s ooit in sorteerproces”

Computer & Internet

Advertisement