Connect with us

Financieel

Een zakelijke lening afsluiten

zakelijke lening

Als je een bedrijf wilt starten of uitbreiden is dat een behoorlijke aangelegenheid. Je wilt niet starten met een te hoge rente of andere dingen die je vanaf het begin af aan al tegenwerken. je wilt een eerlijke lening. Funding Circle en nog vele andere bedrijven zeggen dit soort leningen te kunnen verstrekken. Maar wat is een zakelijke lening nou eigenlijk precies? Waar kun je zo’n lening allemaal voor gebruiken? Waar moet je nou eigenlijk op letten als je van plan bent om een zakelijke lening af te sluiten? En liggen er nog gevaren op de loer? Dat zijn allemaal dingen die je goed moet overdenken voor je een zakelijke lening afsluit. Daarom willen wij je hier wat meer inzicht in verschaffen.

Wat Is Een zakelijke lening?

Een zakelijke lening is eigenlijk een heel gewone lening. Er is alleen één verschil: het bedrag dat je leent wordt gebruikt als startkapitaal van je eigen zaak of juist een uitbreiding ervan. Het gaat daarom dus ook meestal om hogere bedragen dan bij een gewone lening het geval is. Je mag het geld wat je leent dus niet voor persoonlijke doeleinden gebruiken. Alles moet gericht zijn op het starten of uitbreiden van het bedrijf en dus het vergroten van je omzet. Dit heeft als doel dat je, door de hogere omzet, ook de ruimte hebt om de lening terug te betalen.

Waar Kun Je een Zakelijke Lening voor Gebruiken?

Je kunt een zakelijke lening voor verschillende dingen gebruiken. Zo kun je bijvoorbeeld met de lening het materiaal aanschaffen dat je nodig hebt om te beginnen. Een tuinman heeft bijvoorbeeld tuingereedschap nodig, een kunstenaar schilderbenodigdheden, een loodgieter gereedschap en misschien een bestelbusje, een zakenman een kantoor met computer, enzovoort. Over een kantoor gesproken: je kunt het kapitaal ook gebruiken om een zakelijk pand te huren om je advocatenkantoor of andere onderneming mee te financieren. Misschien is er wel een grote machine die je kunt gebruiken om de productie van jouw printbedrijfje efficiënter te maken. En als laatste kun je het geld ook nog gebruiken om meer personeel aan te nemen. Alle doelen hebben gemeen dat ze erop zijn gericht jou op weg te helpen en jouw bedrijf efficiënter of gemakkelijker te laten verlopen.

Waar Let Je Op?

Er zijn natuurlijk wel wat dingen waar je op moet letten voor je zomaar bij een financiële instelling aanklopt en daar een lening afsluit. Zo is natuurlijk de rente die je moet betalen belangrijk. Maar dat is niet alles. Je moet namelijk ook goed weten hoe het zit met het eerder terugbetalen van de lening. Stel, je hebt wat extra geld en wilt die maand wat meer aflossen. Mag je dit dan zomaar doen of zit je vast aan een bepaald bedrag per maand? En hoe zit het als het een maand juist even niet zo goed gaat en je tijdelijk niet aan het maandbedrag kunt voldoen? Kijk hier goed naar.

Risico’s van een Lening

Er zitten natuurlijk wel een paar risico’s aan een lening. Het kan zijn dat je zaak, ondanks goed marktonderzoek en goede vooruitzichten toch niet van de grond komt. Of dat de uitbreiding toch niet het gewenste effect heeft. In dat geval kan het lastig worden om de lening terug te betalen. En ook bij een goedlopend bedrijf kan het zomaar omslaan. Bedenk goed wat je dan doet.

Advertisement