Connect with us

MKB & Industrie

Bureaustoelen

Bureaustoelen ter voorkoming van RSI en rugklachten
De meeste mensen hebben nu eenmaal een zittend beroep. Maar wist u dat een mens gemiddeld 80.000 uur zittend in zijn of haar leven doorbrengt? Wanneer u iedere dag uren lang zittend werkzaamheden uitvoert, vraagt dit een hoop van uw rug. Om zware belasting en vervelende lichamelijke klachten te voorkomen, is het daarom noodzakelijk de stoel waarop u zit eens goed onder de loep te nemen. Is de hoogte wel afgestemd op uw lengte? Hoe staan de armleuningen afgesteld? Benut u de zitdiepte wel en klopt de hoogte van uw stoel met het bureau waaraan u zit?
Dit lijkt in eerste instantie misschien niet zo belangrijk, maar wanneer een stoel niet goed op uw lichaam is afgestemd, kan dit zorgen voor vervelende klachten zoals o.a. RSI en rugpijn. Ook kan het zorgen voor overbelasting van de wervels en een verminderde bloedsomloop. Uit cijfers blijkt dat maar liefst 80% van de bevolking wel eens last heeft van vervelende rugklachten waarvan zo’n 25% van de 35- tot 50 jarigen zelfs last heeft van chronische rugklachten. Het is dan ook de meest voorkomende reden om een huisarts te bezoeken. Het is zelfs de hoofdreden voor het vervroegd met pensioen gaan van werknemers. Conclusie; een goede stoel en zithouding zijn van essentieel belang. Niet alleen voor werknemers, maar zeker ook voor werkgevers.

EM Kantoorsystemen, een bedrijf in kantoormeubelen en kantoorartikelen, geeft u graag advies over de mogelijkheden van ergonomisch zitten. In de showroom in Leerdam hebben zij diverse ergonomische bureaustoelen staan waarin u uitgebreid kunt proefzitten. U kunt er terecht voor professioneel en objectief advies. Uiteraard kunt u ook de uitgebreide website bekijken of de vrijblijvend de catalogus bestellen. Want bureaustoelen zijn veel meer dan een praktisch zitmeubel. Breng daarom eens een bezoek aan de heuse ergocorner in de showroom in Leerdam en ervaar het zelf!

Leuke gadgets op kantoor

MKB & Industrie

Kantoorartikelen uit een automaat

Winkelen

Advertisement