Connect with us

Winkelen

Kantoorartikelen uit een automaat

Iedereen die op kantoor zit gebruikt ze wel eens, kantoorartikelen. Bij elk bedrijf zijn ze in grote getalen aanwezig en hebben ze ook een zeer snelle omloopsnelheid. Of het nu gaat om paperclips, printpapier, etiketten of nietjes, tegenwoordig wordt er nog steeds veel gebruik van gemaakt. Het feit dat deze kantoorartikelen zo’n snelle omloopsnelheid hebben, komt met name doordat ze niet duurzaam zijn. Maar is dat het enige? Neemt niemand deze producten af en toe naar huis, of “vergeet” men deze terug te leggen.
Uit een Amerikaans onderzoek is gebleken dat maar liefst 70% van de werknemers op kantoor wel eens kantoorartikelen van hun werk mee naar huis neemt. Dan denk je vast, ach die paar nietjes of paperclips. Maar als dan blijkt dat dit wereldwijd een bedrag van 50 miljard dollar is, lijkt het toch al gauw iets meer.

Kan dit niet minder?

Bedrijven hebben verschillende maatregelen genomen zodat kantoorartikelen minder snel op zijn. Zo krijgen werknemers een beperkt aantal kantoorartikelen voor een bepaalde tijd en daar moeten ze het dan mee doen. Maar toch lijkt dit ook niet de oplossing. Verder zijn er een aantal kantoorartikelen gedigitaliseerd, en daar ligt de toekomst eigenlijk ook. Toch kun je niet alle kantoorartikelen digitaal verkrijgen. Hiervoor heeft het Amerikaanse kantoorartikelen bedrijf Office Depot een oplossing voor.

Kantoorartikelen uit een automaat

Office Depot kwam met het idee kantoorartikelen uit een automaat te verkopen. Zo kunnen werknemers bijvoorbeeld notitieblokken of andere kantoorartikelen voor een bepaald bedrag uit een automaat halen. Bedrijven kunnen er voor kiezen om de automaten zelf in beheer te nemen, dan kunnen ze zelf de prijs bepalen en betalen ze een bepaald leasebedrag per maand aan Office Depot. Ook is het mogelijk de automaat volledig door Office Depot zelf te laten onderhouden.
Toch lijkt dit ook niet de oplossing voor alle bedrijven. De meeste kantoorartikelen zijn nu eenmaal niet duurzaam en bij het plaatsen van een automaat geef je aan niet het volle vertrouwen in je werknemer te hebben. MKB Officeshop is zo’n website waar je allerlei kantoorartikelen kunt bestellen. Zij leveren dagelijks verschillende kantoorartikelen aan bedrijven en particulieren.

Leuke gadgets op kantoor

MKB & Industrie

Bureaustoelen

MKB & Industrie

Advertisement