Connect with us

Huis & Tuin

Energie vergelijken met Dé Energievergelijker

Overstappen van energieleverancier loont. Een veelgebruikte slagzin van verschillende energievergelijkers. Dat overstappen van energieleverancier loont mag onderhand wel duidelijk zijn. De ACM moest na een eigen onderzoek naar de verschillende energievergelijkers concluderen dat deze vergelijkingswebsites wel degelijk een positief effect hebben op de prijsontwikkeling in de inmiddels vrije energiemarkt. De conclusie van de ACM was dan ook dat consumenten door gebruik te maken van een energievergelijker tot 460 euro kunnen besparen op jaarbasis. Het bedrag dat bespaart kan worden is wel onderhevig aan factoren als woonplaats en verbruik.

Energievergelijker: meer voorkomend dan energieleveranciers

Het succes van de energievergelijkers begint onderhand wel uit de hand te lopen. Doordat de grotere energievergelijkers hen databases beschikbaar stellen aan ongeveer een ieder die een vergelijkingswebsite wil opstarten, zijn er op het moment meer energievergelijkers actief dan daadwerkelijke energieleveranciers. Doordat een groot deel van de vergelijkingswebsites gebruik maakt van dezelfde gegevens lijkt het al snel alsof elke energievergelijker hetzelfde resultaat geeft. Wanneer alleen de unieke resultaten vergeleken worden blijkt er wel degelijk een verschil in de prijzen te zitten.

Eenmaal gegevens invoeren, overal vergelijken

Met het oog op de vele energievergelijkers die dezelfde resultaten tonen en het tijdrovende proces van telkens weer dezelfde gegevens invoeren op de verschillende energie vergelijkingswebsites, is Dé Energievergelijker opgezet. Deze website maakt mogelijk energie te vergelijken bij alle unieke energievergelijkers. Hiervoor hoeven slechts eenmaal gegevens ingevoerd te worden. Op basis van de opgegeven gegevens worden persoonlijke links naar alle unieke vergelijkingswebsites aangemaakt. Met een klik op de knop kan de bezoeker dan direct naar de resultaten en hoeft deze niet telkens opnieuw dezelfde gegevens in te voeren. Daarnaast worden alleen de unieke energievergelijkers getoond waardoor geen overbodige vergelijkingen meer gemaakt hoeven te worden. Al met al levert gebruik van deze methode een aardige tijdbesparing op. Ook maakt het gebruik van deze methode de kans dat een bezoeker de goedkoopste energieleverancier vindt een stuk groter.

Wat is een omvormer voor zonnepanelen?

Huis & Tuin

Energie vergelijken bij alle energievergelijkers

Financieel

De Tesla Powerwall

Huis & Tuin

Advertisement