Connect with us

Huis & Tuin

Houtkachel voor warmte en sfeer

Het geluid van het knisperende hout en het aanzicht van de gloeiende vlammen en de geur van het verbranden van de houtblokken. Dit alles ervaar je met een houtkachel. Het geeft niet alleen veel warmte maar brengt ook heel veel sfeer.

Aandachtspunten bij de aanschaf van een Houtkachel

Bij de aanschaf van een is het uiteraard van belang dat je kijkt of je schoorsteen of rookkanaal geschikt is voor het gebruik ervan. Daarnaast moet je kijken of de houtkachel genoeg rendement of capaciteit heeft om de hele ruimte goed te verwarmen. Want als je een houtkachel gaat kopen die niet genoeg rendement geeft, terwijl je daar eigenlijk wel op gerekend had, dan zal je toch moet zorgen voor nog wat extra verwarming bij komt die wel genoeg rendement of capaciteit heeft. Een houtkachel is in ieder geval een mooie en sfeervolle en goedkope vorm van verwarming.

Let goed op wat je in de houtkachel gooit

Eigenlijk weet iedereen wel dat je alleen maar schoon hout in de houtkachel mag verbranden of opstoken. Toch zijn er ook heel veel mensen die er van alles ingooien zoals plastic hout dat niet schoon is waar bijvoorbeeld hars inzit. Maar deze mensen weten niet dat het opstoken van dit soort dingen een behoorlijk gezondheidsrisico met zich mee kan brengen. Er komen door de verbranding van dit soort spullen dampen vrij die heel schadelijk kunnen zijn voor de gezondheid. Gebruik daarom alleen maar schoon hout om te verbranden. Zo blijft het leuk en de leefruimte gezond. Een klein nadeel van een houtkachel is misschien dat je een flink aantal uren nadat je de kachel hebt gebruikt de as even moet opruimen. Uiteraard moet eerst alles goed afgekoeld zijn voordat je het as gaat opruimen. Buiten dit heeft het ook heel veel voordelen. Een houtkachel is heel goedkoop, is heel sfeervol en het geeft een bijzondere aangename warmte.

Waarom voor een van de Nordpeis Houtkachels kiezen ?

Huis & Tuin

Soorten houtkachels

Huis & Tuin

Advertisement