Connect with us

Huis & Tuin

Terras of overkapping herfst klaar maken; 3 makkelijke tips

terrasverwarmer

De herfst is begonnen en daarmee ook de koudere, regenachtige dagen. Maar wist je dat je ook in de herfst nog heerlijk buiten kunt zitten? We hebben 3 tips voor je verzameld waardoor je nog heerlijk kunt genieten van je terras of overkapping.

Tip 1: Comfortabel en gezellig maken

De keuze van meubilair is erg belangrijk. Het meubilair moet niet alleen comfortabel zijn, maar moet ook tegen het vochtige weer van de herfst kunnen. Kies bijvoorbeeld voor meubilair met losse kussens. De kussens kun je dan gemakkelijk opbergen, zodat deze niet vochtig worden. Wanneer je goed meubilair hebt op je terras en/of onder je overkapping is je basis klaar.
Daarnaast kan het gezellig indelen van je terras en/of overkapping veel verschil maken. Wanneer je overkapping of terras donker en grauw is zul je er niet gauw gaan zitten. Maak het gezellig met kussens, lampjes, vaasjes, kaarsen en andere leuke producten. Let wel op dat alle attributen geschikt moeten zijn voor buiten. Verder zijn heerlijk zachte fleece dekens en kussens zeker niet overbodig in de herfst. Aangezien het vaak al flink kouder is. En wist je trouwens dat er kussens bestaan met verwarming? Hierdoor heb je het zeker niet koud en kun je eindeloos genieten van je terras of overkapping. Ook in de herfst😉.

Tip 2: Een terrasverwarmer

Aangezien het een stuk kouder is in de herfst, is verwarming op je terras of onder je overkapping geen overbodige luxe. Wanneer de herfst net is begonnen kunnen de warmtekussens zorgen dat je er warmpjes bij zit. Maar wanneer de herfst verder vordert zal het steeds wat kouder worden. Om er dan toch voor te zorgen dat je nog heerlijk kunt genieten is een terrasverwarmer een zeer waardevolle investering.

Terrasverwarmer; welke is geschikt voor mijn terras of overkapping?

Er zijn veel verschillende terrasverwarmers verkrijgbaar. Welke geschikt is voor jouw terras of overkapping is afhankelijk van de verschillende specificaties. Om je helpen zullen we aantal specificaties toelichten

Terrasverwarmer gas of terrasverwarmer elektrisch?

Er zijn zowel terrasverwarmers die werken op gas als op elektriciteit. Het grootste verschil tussen deze twee is dat een gas terrasverwarmer gas verbruikt en de ander werkt op stroom door middel van een stroomkabel. Het voordeel van een terrasverwarmer op gas is dat deze mobiel is. Dit betekent dat je deze kunt verplaatsen en overal kunt gebruiken. Echter is het grote nadeel van een gasverwarmer dat je steeds een nieuwe gasfles moet aanschaffen waardoor een elektrische terrasverwarmer vaak goedkoper is. Ook is een terrasverwarmer op gas niet altijd zuinig.

Een elektrische terrasverwarmer verwarmt je terras of overkapping door middel van een verwarmingselement. Om deze te laten werken moet de terrasverwarmer aangesloten worden met behulp van een stroomkabel. Hierdoor is deze een stuk minder mobiel als de terrasverwarmer op gas. Echter is een elektrische terrasverwarmer vaak goedkoper in zowel aanschaf als verbruik. Daarnaast is de elektrische terrasverwarmer vaak snel warm waardoor je er snel comfortabel bij zit.

Tip 3: Goede verlichting

In de herfst wordt het vroeger donker, waardoor goede verlichting erg van belang is. Verlichting zorgt voor extra sfeer. En bovendien zorgt het ervoor dat je terras of overkapping ook geschikt is voor het lezen van goede boeken. Wanneer je kiest voor verlichting kun je het beste kiezen voor Ledverlichting. Ledverlichting is energiezuinig en heeft een lange levensduur. Hierdoor wordt er geen energie verspilt en kun je eindeloos genieten van een sfeervol verlicht terras of overkapping.

Naast reguliere verlichting kunnen kerstlampjes, lampionnen en kaarsen zorgen voor een extra sfeervolle zitplaats. En mocht je creatief zijn of samen met je kinderen een leuke activiteit willen doen. Maak dan verlichte pompoenen. Halloween staat als feest centraal in de herfst. Pompoenen kun je zelf planten of goedkoop aanschaffen. Hol deze uit en voorzie ze van kaars of kerstverlichting. Een super sfeervolle en gezellige accessoire voor op het terras.

Click to comment

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Advertisement