Connect with us

Huis & Tuin

Een BBQ in de winter

Wanneer je het woord BBQ hoort, dan denk je waarschijnlijk meteen aan de zomer. Heerlijk lang buiten zitten met al je vrienden en familie, genieten van het mooie weer en al het lekkers van de barbecue. Maar heb je ooit gedacht aan het organiseren van een gezellige barbecue in de winter? Dat kan ook heel gezellig zijn! Wij hebben een lijstje opgesteld waarbij je precies ziet wat je nodig hebt.
 
Verlichting en warmte
In de winter is het natuurlijk wat kouder. Zorg er daarom voor dat je minimaal 1 vuurkorf ergens in je tuin neerzet. Hier komt lekker veel warmte vanaf, het geeft licht én het is ideaal voor de marshmallows als toetje na de barbecue! Een ander leuk idee voor verlichting is kerstverlichting. Koop meerdere slingers aan lichtjes en verdeel deze over een paar grote potten of hang ze op in je tuin. Dit zorgt voor een super knus sfeertje!
 
Winterse gerechten
Bij koudere temperaturen passen natuurlijk ook specifieke gerechten voor op de barbecue. Wil je echte seizoensgerechten maken in de winter? Denk dan aan hert of eendenborst. Liever iets toegankelijkers bereiden? Grillworst, satés en steaks zijn ook heerlijk in de winter! In de winter is het natuurlijk ook heerlijk om een soepje te eten. Begin de barbecue bijvoorbeeld met een erwtensoep, pompoensoep of mosterdsoep. Als bijgerechten zou je wat lekkere salades kunnen maken of een pasta. Het is ook lekker om verschillende groentes en fruit te grillen op de barbecue.
 
Bijpassende drankjes
De een vindt het heerlijk, de ander vindt het niet zo lekker, maar toch is het een echt winters drankje. Het drankje waar ik het over heb is natuurlijk glühwein en het is super makkelijk om te maken. Verwarm een fles rode wijn met sinaasappel partjes, drie eetlepels suiker, twee kruidnagels en een kaneelstokje. Voila! Je hebt een typisch winterdrankje gemaakt. Zijn er ook kinderen bij? Maak dan zelf warme chocolademelk, maar geef ze niet te veel anders stuiteren ze de hele avond door.   

Advertisement