Connect with us

Huis & Tuin

Welke vloer is voor mij het meest geschikt?

Welke vloer komt in mijn nieuwe woning? Dit is een vraag die veel mensen zichzelf stellen als ze net een nieuwe woning gaan bewonen. Nadat de muren en plafond zijn geschilderd moet er een vloer in komen. Maar welke?
Een linoleumvloer is vaak de budgetoplossing voor veel mensen. Deze is in veel kleuren en patronen te verkrijgen en past in een breed aantal designs. Deze plastic vloer kan tegen een stootje en past in verschillende interieurs.
Wie wat meer budget heeft, kan kiezen voor een houten vloer zoals een parket. Deze moet echter wel goed worden onderhouden, aangezien parket onderhoud de levensduur van een vloer verlengt en er langer van genoten kan worden. Denk aan een goede vloerlak om het hout te beschermen tegen beschadigingen. Trae-lyx is een merk wat veelal wordt gebruikt om een vloer mee in te smeren om beschadigingen te voorkomen
Een vinylvloer is eenvoudig zelf te leggen en kan tegen een stootje. Het kan zelfs zo goed tegen een stootje, dat garantie van minimaal 10 jaar zelfs normaal kan zijn! De vloeren zijn niet alleen sterk, maar voelen warm en zacht aan waardoor ze een huiselijke eigenschap krijgen. Vinyl kan de look hebben van hout, en zelfs dezelfde structuur hebben. Ook een stenen structuur kan van een goedkope vloer een duur interieur maken.
Een Bonaparte tapijt is een goed isolerende vloerbedekking. Naast de uitstekende isolatie heeft het ook een geluiddempende functie. Naast een volledige vloer, kan tapijt ook gebruikt worden om een trap mee te bekleden. Voetstappen zullen beduidend minder hoorbaar zijn en de stroeve eigenschap voorkomt glij partijen op de trap. Bonaparte tapijt zie je veel in pastelkleuren, wat een rustige uitstraling heeft en in verschillende interieurs toe te passen is.
Let ook goed op de ondervloer die geplaatst wordt, deze kan alleen al uitstekend isoleren werken, zowel voor geluid als warmte.

Advertisement