Connect with us

Financieel

Energie vergelijken bij alle energievergelijkers

Energie kost een Nederlands huishouden gemiddeld 2000 euro per jaar. De ACM maakte onlangs bekend dat u als consument tot 460 euro kunt besparen op energie door jaarlijks over te stappen van energieleverancier. Een overstap is een kwestie van het invoeren van gegevens en de overstap wordt door de nieuwe energieleverancier afgerond. Het meest valt te besparen door over te stappen via een energievergelijker. Deze  bieden exclusieve kortingen die via de energieleverancier zelf niet beschikbaar zijn. De overheid adviseert om een avond uit te trekken om niet alleen de energieleveranciers, maar ook de verschillende energievergelijkers te vergelijken. Dat is een nogal lastige taak aangezien er inmiddels meer energievergelijkers dan daadwerkelijke energieleveranciers actief zijn. Het grootste deel van een dergelijke avond zou dan bestaan uit het vinden van de verschillende energievergelijkers (de meeste energievergelijkers tonen namelijk dezelfde resultaten doordat zij gebruik maken van dezelfde database) en het invoeren van gegevens. Het grootste deel van de avond zou dus bestaan uit onnodig en dubbel werk.

Dé Energievergelijker: Eenmaal invoeren, overal vergelijken

Met het oog op deze nogal frustrerende gang van zaken is er een nieuw initiatief opgestart: Dé Energievergelijker. Op deze website is het mogelijk energie te vergelijken bij alle unieke energievergelijkers waarbij slechts eenmaal de gegevens hoeven te worden ingevoerd welke nodig zijn om energie te kunnen vergelijken. Op basis van de ingevoerde gegevens worden persoonlijke links aangemaakt naar de verschillende energievergelijkers. Door gebruik te maken van deze methode kan een hele avond worden ingekort naar een uur. Ook is de kans dat de goedkoopste energieleverancier gevonden wordt met dit systeem een stuk hoger dan normaal.

Verschillende prijzen bij unieke energievergelijkers

Het vergelijken van energievergelijkers heeft wel degelijk nut. Veel unieke energievergelijkers maken zelf afspraken met energieleveranciers over actietarieven en welkomstkortingen. En hoewel elke energievergelijker claimt exclusieve deals te bieden (in werkelijkheid biedt elke vergelijker ongeveer dezelfde pakketten aan), is dit in sommige gevallen waar. Door de energievergelijker met de beste deal te vinden maakt u dan ook gebruik van de goedkoopste energieleverancier.

Wat is een omvormer voor zonnepanelen?

Huis & Tuin

Energie vergelijken met Dé Energievergelijker

Huis & Tuin

De Tesla Powerwall

Huis & Tuin

Advertisement