Connect with us

Huis & Tuin

De Tesla Powerwall

Nieuwe revolutie door Tesla! De Powerwall.

Laatst was er veel nieuws over de Tesla Powerwall. Alle ophef is ontstaan over het idee van Tesla om een accu voor in huis te introduceren. Deze is gewoon te bevestigen aan uw muur en laad zichzelf op als u die instellingen activeert. Er zullen 2 versies van op de markt komen voor consumenten. Een accu die 7 kWh en een accu die 10kWh kan leveren. Dit zijn de versies die bij consumenten in huis gehangen kunnen worden. Het plan van Elon Musk, CEO van Tesla, geeft aan dat het nu nog een ambitieus plan is, maar hoopt veel veranderingen te brengen in hoe zelf geproduceerde energie door consumenten aan huis behandeld wordt.

Wat is de Powerwall?

De naam van de accu wordt de “Powerwall”. Tesla gebruikte deze opzet van batterijen ook voor de opslag van energie in hun auto’s. De kosten in de Verenigde Staten zal rond de $3000,- gaan kosten, maar wat de Powerwall in Nederland gaat kosten is nog niet bekend. Voor bedrijven wordt een tweede systeem geproduceerd. De accu’s zijn makkelijk aan elkaar te koppelen en kan dus capaciteit delen met elkaar. Deze combinatie heet een Powerpack. Dit zijn gecombineerde Powerwalls die 100 kWh aan capaciteit hebben. Deze zijn ook weer te combineren met elkaar tot een maximum van 10 MWh!

Wat betekend een Powerwall voor u?

In Nederland is het idee van de Powerpack nog niet voordelig. Dit komt omdat wij in Nederland nu nog onze energie kunnen salderen. De energie die niet gebruikt wordt leveren wij terug aan het stroomnet en dit wordt afgetrokken van de uiteindelijke energie rekening. Echter zal dit over een paar jaar misschien niet meer kunnen. Een accu in huis wordt dan veel interessanter. U verspilt dan niet de energie die u zelf genereert met, bijvoorbeeld uw zonnepanelen, maar slaat deze op voor een later moment als u die energie weer wenst te gebruiken. Een ander voordeel is dat de Powerwall zich ook kan opladen aan het stroomnet, maar doet dit alleen in de daluren. Zo betaald u een veel lagere prijs voor uw energie en bespaard u op uw vaste lasten. U moet dan natuurlijk wel de juiste contract hebben met uw energieleverancier dat u gebruik kan maken van de daluren. Anders kan u altijd nog overstappen van energiemaatschappij. Om een overzicht een hebben voor de mogelijkheden kan u gebruikmaken van een online energievergelijker. Lees hier meer over het overstappen en wat het u kan opleveren. Het plan van Tesla is om na de zomer periode deze accu’s op de markt te kunnen brengen, maar we zullen zien wat het in Europa gaat doen.

Wat is een omvormer voor zonnepanelen?

Huis & Tuin

Energie vergelijken met Dé Energievergelijker

Huis & Tuin

Energie vergelijken bij alle energievergelijkers

Financieel

Advertisement