Connect with us

Financieel

Ergens anders lagere rente? Sluit je lening over!

lening oversluiten

Heb jij een lopende lening, maar zie je ergens anders een goedkopere rente? Dan kun je erover nadenken om je lening over te sluiten. Dit kun je bijvoorbeeld doen bij een persoonlijke lening of een roodstand op je betaalrekening. Wat een lening oversluiten precies inhoudt en wat de voordelen ervan zijn leggen we je in dit artikel uit.

Wat betekent een lening oversluiten?

Met een lening oversluiten wordt bedoeld dat je twee leningen samenvoegt en oversluit naar één lening. Je betaalt dus de eerste lening af met de tweede lening en hebt daarna nog maar één lening. Dit kun je ook doen als je bijvoorbeeld een lagere rente ziet bij een andere kredietverstrekker.

Wat zijn de voordelen van een lening oversluiten?

Als je erover denkt om een lening over te sluiten kun je enkele voordelen tot je beschikking hebben.

  1. Slimmer lenen

Als je je lening oversluit en je nieuwe rente lager is dan de rente die je nu betaald dan dalen je maandlasten. Als je meerdere kleine leningen hebt dan kun je deze samenvoegen en betaal je vaak minder rente in totaal.

  1. Overzichtelijk: alles onder één dak

Als je meerdere leningen hebt, kan het nogal onoverzichtelijk zijn. Daarnaast kan het ook voordeliger zijn, want je betaalt dan een lagere rente. Tot slot betaal je maar één bedrag per maand en heb je alle gegevens van je lening dus bij elkaar.

  1. Een passende lening

Een lening oversluiten is een goed moment om je af te vragen of de lening nog wel bij je past. Wil je bijvoorbeeld sneller aflossen? Dan kun je kiezen voor een kortere looptijd als je je lening gaat oversluiten. Je betaalt daardoor ook minder rente en de totale kosten voor de lening dalen.

Als je twijfelt of een lening oversluiten een juiste beslissing is voor je, ga dan altijd in gesprek met een adviseur bij een kredietverstrekker. Zo voorkom je dat je een financiële beslissing maakt die wellicht niet bij jouw situatie past.

Click to comment

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Advertisement