Connect with us

Financieel

5 Aspecten van je financiën die je in orde moet hebben

financieel op orde hebben

Merk jij dat het op financieel vlak beter kan? Dan is het tijd om een plan van aanpak te bedenken. Maar het kan lastig zijn om te weten hoe jij je op financieel gebied kunt verbeteren. Dit komt doordat het financiële plaatje erg uitgebreid is, met als resultaat dat je het overzicht verliest. Daarom hebben we in deze blog aspecten van je financiën verdeeld over 5 gebieden. Op deze manier ontdek je waar je de meeste vooruitgang kunt boeken.

Je salaris

Als eerste is er je salaris. Je salaris is waar het allemaal begint. Het vormt immers de basis van al je uitgaven en andere aspecten van je financiën. Het is daarom ook zaak om je salaris zo hoog mogelijk te maken. Dit kun je doen door voor een carrière te kiezen waarbij hoge salarissen de norm zijn. Bevind jij je al op de juiste plek of niet? Dan is vragen om een loonsverhoging of het veranderen van je baan ook een optie om je salaris te verhogen.

Je investeringen

Ten tweede zijn er je investeringen. Een deel van je salaris hoort namelijk geherinvesteerd te worden. Dit doe je om de inflatie tegen te gaan die je spaarrekening teistert en om vroeger met pensioen te gaan. Populaire investeringen zijn bijvoorbeeld aandelen of staatsobligaties. Wil jij graag beginnen met investeringen aan de hand van een goed portfolio? Krijg het hier.

De kosten die je maakt

Verder zijn de algemene kosten die je maakt ook een belangrijk aspect van je financiën. Goede financiën houden immers in dat er na het aftrekken van je kosten van je inkomen er nog een positief saldo over blijft. Wanneer jij je kosten goed in de gaten houdt, ontdek je precies wat het knelpunt is op financieel gebied. Dit kunnen bijvoorbeeld transportkosten zijn, maar ook komt het geregeld voor dat je teveel uitgeeft aan restaurantbezoeken of shoppen. Onderschat daarom zeker ook niet de impact van je kosten.

Je hypotheek of huur

Ook speelt je hypotheek of huur een belangrijke rol op het vlak van geld. Hoewel huur tot kosten kan worden geschaard, deelt het samen met je hypotheek het feit dat dit aspect met je onderdak te maken heeft. Zonder onderdak is het haast onmogelijk om financieel alles op een rijtje te hebben. Daarnaast houdt een hypotheek, die niet afbetaald is, in dat je officieel schulden hebt. Dit heeft dus zeker een gevolg voor je financiële situatie.

De belasting die je betaalt

Tot slot is de belasting een cruciaal aspect van je financiën. Je wil hoe dan ook de fiscus als vriend tevreden houden. Op deze manier vermijd je boetes of erger. Een groot deel van je inkomen verdwijnt doordat je hier belasting over betaalt. Daardoor is het zaak om hiermee rekening te houden en niet teveel uit te geven. Anders kom je namelijk van de koude kermis thuis. Het is daarom van belang om de belastingdienst niet over het hoofd te zien zodat jij je financiën volledig in orde hebt.

Click to comment

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Advertisement