Connect with us

Financieel

Beleggen voor dummies – Online brokers

Bent u van plan te beginnen met het online beleggen, maar weet u niet welke opties u heeft? In dit artikel Beleggen voor dummies wordt uitgelegd hoe het online beleggen werkt en hoe brokers werken.
Online beleggen – Contract for Difference
De meeste gebruikte methode voor het online beleggen is bij particulieren het contract for difference. Een belegger sluit in dit geval een contract af met een tussenhandelaar, ook wel broker genoemd, van verschillende aandelen, grondstoffen, indices, valuta en overige beleggingsefffecten. In dit contract wordt dan beschreven voor hoeveel effecten de belegger een positie opkoopt en tegen welke prijs (bijna gelijk aan de koers). Dit resulteert in de openingswaarde en wordt op het einde weer gedaan op de sluitingswaarde de berekenen. Het verschil tussen deze twee zorgt voor het rendement van de belegger.
Online brokers
De online broker is dus de tussenpersoon bij het verhandelen van aandelen en dergelijke. Het is niet altijd eenvoudig om een koper te vinden op het moment dat de koers gunstig. Om deze redenen kan er bij brokers belegd worden in effecten op het gewenste moment en kunnen deze ook weer verkocht worden op het gewenste moment.
Hoe verdient een broker geld?
Ter compensatie voor deze service vragen brokers een kleine vergoeding door de openingsprijs een paar cent hoger te hanteren dan de koers. Hierdoor verdienen zij een klein percentage op iedere belegging die gemaakt wordt. Dit percentage wordt ook wel spread genoemd.
Contract for difference broker vs. Traditionele broker
Het grootste verschil tussen de Contract for Difference broker en de traditionele broker is het aanbod van het hefboomeffect. Contract for Difference brokers bieden dit aan met als doel het verhandelen op korte termijn met een aangenaam rendement mogelijk te maken. Zij vergroten dan de inzet van een belegger met een bepaalde factor om op deze wijze de belegger de mogelijkheid te geven om met een groot budget te handelen in effecten. De inleg blijft hetzelfde maar de belegging is uitvergroot, zodat de rendementen ook met lichte stijgingen aantrekkelijk zijn.
Brokers vergelijken
Wilt u de software downloaden om te beginnen met online beleggen? Kies dat de broker die het beste aansluit bij uw wensen en vergelijk op deze pagina gratis broker voor het beleggen in aandelen. De brokers op de doorverwezen pagina zijn allemaal gekeurd en gereguleerd door het AFN.

Advertisement