Connect with us

Financieel

Beginnen met crypto; hoe pak je dat aan?

crypto labyrint

Crypto is tegenwoordig ontzettend populair, en er zijn dan ook steeds meer mensen die hiermee willen beginnen. Spreekt jou dit ook wel aan, maar weet je niet hoe je dit moet doen? Dan is het aan te raden dit artikel door te nemen. Wij geven je namelijk een aantal tips over hoe je het beginnen met crypto op een goede manier aan moet pakken.

Leer over crypto en wat daarbij hoort

Voordat je gaat beginnen met crypto doe je er goed aan jezelf in te lezen. Leer over wat blockchain is, en wat cryptocurrency nou eigenlijk inhoud. Misschien weet je inmiddels al wel dat crypto een digitale valuta is en dat deze in de blockchain wordt bijgehouden, maar hoeveel meer weet je daarover te vertellen?

Je crypto koop je bij een exchange of een broker, maar hiervoor moet je dus wel eerst weten wat dit precies is en op welke manier je de beste broker uit kunt kiezen. Belangrijk hierbij is vooral dat ze gebruikmaken van 2FA. Op deze manier is het voor jou namelijk mogelijk veilig in te loggen, want phishing is tegenwoordig een groot probleem. Ook is het altijd fijn wanneer en broker Nederlands is, dat de klantenservice goed bereikbaar is en dat de reviews van andere klanten goed zijn.

De juiste crypto kiezen

Nadat jij je volledig hebt ingelezen en je hebt aangemeld bij een broker, is het tijd om je eerste crypto aan te schaffen. Er zijn echter heel erg veel crypto’s waar je uit kunt kiezen, dus hoe weet je dan welke de juiste voor jou is? Bij de beste informatiebank voor crypto kun je daar veel meer over lezen, zodat jij straks precies weet waar je op moet letten bij het aanschaffen van crypto. Feit is wel dat je crypto het beste aan kunt schaffen wanneer de munt zo laag mogelijk in de grafiek staat. Op die manier is de kans namelijk het grootst dat hij weer zal stijgen, waardoor jij winst kunt maken.

Kijk goed naar je financiën

Voordat je begint met het kopen van crypto is het goed om naar je financiën te kijken. Geld dat je inzet bij het kopen van crypto kun je verliezen, en dus is het ontzettend belangrijk dat je alleen geld gebruikt dat je kunt missen. Gebruik dus niet het geld dat je nodig hebt voor je vaste lasten, maar ook niet het geld dat je in een speciaal potje hebt zitten voor als er in huis eens wat kapot gaat. De kans is aanwezig dat je dit geld niet meer terugkrijgt, en als dan je wasmachine kapot gaat, is er geen geld meer om een nieuwe aan te kunnen schaffen.

Click to comment

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Advertisement