Connect with us

Financieel

Zo kan je financieel onafhankelijk worden met een gewone baan

Is het mogelijk om in loondienst te werken en uiteindelijk toch financieel onafhankelijk te worden? Wanneer je het slim aanpakt, dan is dit inderdaad mogelijk. Dit betekent niet dat je erop los kan leven. Het betekent wel dat je er zeker van kan zijn dat je kan blijven leven zoals je nu leeft, zonder ooit geldzorgen te hebben. Je kan minder gaan werken of zelfs helemaal stoppen, zonder dat dit problemen hoeft op te leveren. Hier leer je welke stappen je moet zetten om dit voor elkaar te krijgen.

Het beperken van de uitgaven

Wil je op de lange termijn financieel onafhankelijk zijn? Dan zal je op de korte termijn geld moeten overhouden. Je moet namelijk vermogen gaan opbouwen. Dat kan je doen door eens te bekijken wat voor uitgaven je allemaal doet op dit moment. Er zitten vast dingen tussen die eigenlijk helemaal niet nodig zijn. Door je nu meer te beperken en er niet op los te leven, ben je straks eerder bij je doel. Het gaat namelijk niet om hoeveel je verdient, maar om hoeveel je bespaart als je financieel onafhankelijk wilt zijn.

Bekijk hoe je je inkomen verhoogt

Het is niet alleen belangrijk dat je bespaart. Als je meer inkomen kan genereren, dan heb je daar natuurlijk net zo veel aan. Je kan bijvoorbeeld kijken of je de werkgever kan overtuigen dat er een salarisverhoging voor jou nodig is. Je hebt dan meer geld dat binnenkomt, maar je hebt aan de andere kant ook al bespaard. Alles wat je meer gaat verdienen is dus winst. Je kan ook op zoek gaan naar een extra inkomstenstroom. Dat kan bijvoorbeeld met een side hustle naast je baan. Ook zo kan je dus meer overhouden elke maand.

Zoek slimme investeringen

Veel succesverhalen van mensen die financieel onafhankelijk wisten te worden draaien om investeren. Door op het juiste moment in de juiste zaken te stappen is het mogelijk om meer geld te verdienen. Je kan investeren doen met geld dat je overhoudt. Het is slim om voor investeringen met laag risico te gaan. Dit gaat bijvoorbeeld om trackers. Daarnaast kan je ook kijken naar wat er mogelijk is met vastgoed. Aan de hand van wat je investeert kan je ook een goed rendement opbouwen en dat dan weer gebruiken voor je vermogensopbouw. Zo kan je onafhankelijkheid bereiken.

Houd bij waar je staat

Het lijkt soms wel alsof je altijd tekort komt. Toch zal je al snel merken dat er groei in zit. Wanneer je goed bijhoudt waar je staat, dan merk je al snel dat je ook steeds dichterbij je doel komt. Je bent vaak veel rijker dan je misschien door hebt. Het is natuurlijk altijd zo dat het beter kan. Dat neemt niet weg dat je wel ook al het nodige in handen hebt. Ga uit van dat uitgangspunt om het beste uit je mogelijkheden te halen. Het zal je alleen maar meer motiveren om meer te sparen.

Click to comment

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Advertisement