Connect with us

Financieel

Rondkomen met een bepaald budget

weinig budget
man shows empty pocket and little money isolated on white background

Het leven wordt steeds duurder, dat weten we allemaal. Dit is voor veel mensen lastig, maar mensen die moeten leven met een bepaald budget hebben het in dit geval misschien nog wel lastiger. Want hoe zit het met je kind dat na de zomer op de middelbare school begint? En de wasmachine die al oud is, hoe ga je die vervangen als hij straks kapot is?

Kijk na of je ergens recht op hebt

Heb jij al je toeslagen bij de Belastingdienst geregeld, en zijn deze gegevens ook up-to-date? Dit is belangrijk om na te kijken want wanneer dit niet het geval is loop je veel mis of ga je het nodige moeten betalen. Maak je geen gebruik van de toeslagen, kijk dan eerst of je hier recht op hebt. Heb je al wel toeslagen, dan is het aan te raden een paar keer per jaar te kijken of alle gegevens nog kloppen. Zo voorkom je dat je het jaar daarop moet betalen.

Ook zijn er per gemeente vaak nog regelingen waar je recht op kunt hebben wanneer je aan bepaalde eisen voldoet. Het is dan ook zeer raadzaam om dit na te kijken. Zo is er bijvoorbeeld in bepaalde gemeentes een witgoedregeling, waarbij je geld kunt krijgen voor het geval je wasmachine kapot gaat.

Kinderen naar de middelbare school

Op het moment dat je kind naar de middelbare school gaat zijn er een flink aantal spullen nodig. Niet alleen de boeken, het kaftpapier, de schriften, mappen en alle andere benodigdheden, maar ook een goede fiets en vaak zelfs een laptop. Dit kan voor iemand met een budget erg lastig zijn, maar ook hier zijn oplossingen voor te vinden. Kijk allereerst na of je via jouw gemeente recht hebt op een tegemoetkoming voor middelbare scholieren. Indien dat het geval is kun je hiervan vaak een goede fiets regelen, en soms zelfs ook nog een laptop.

Is dit niet het geval, dan kun je altijd online gaan zoeken naar tweedehands exemplaren. Wel loop je dan bij een laptop de kans dat hij niet in de goede staat is waarin hij wordt aangeboden. Wil je graag iets meer zekerheid, dan kun je een refurbished laptop kopen. Dit is een tweedehands model die volledig nagekeken is en in sommige gevallen zelfs nog garantie heeft.

Kleding kopen met een budget

Ook kleding en schoenen kopen met een bepaald budget kan erg lastig zijn, zeker wanneer je niet een speciaal potje hebt voor de kleding. Iedereen met kinderen krijgt ook kinderbijslag, dus het is goed om te kijken hoeveel jij daarvan krijgt. Dit kun je vervolgens besteden aan goede kleding, schoenen en jassen. Echter, is het wel zo dat de kinderbijslag niet veel is; koop je alles nieuw dan ben je er zo doorheen. Beter is het dus om te kijken naar tweedehands kleding. Dit kan eenvoudig online, maar ook via bijvoorbeeld Vinted. Daarnaast zijn er ook steeds meer fysieke kledingwinkels te vinden die vooral of alleen maar tweedehands kleding verkopen. Hier kun je zelf ook vaak kleding inbrengen, waar jij ook weer aan verdiend. Een win-win situatie dus!

Click to comment

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Advertisement