Connect with us

Elektronica

Opstijgend vocht

Iedereen kan te maken krijgen met opstijgend vocht. Hierdoor kunnen vochtplekken ontstaan op muren, behang, verf of pleisterwerk kan afbladderen en er kunnen zelfs schimmels of zwammen ontstaan. Er hoeft niet bij gezegd te worden dat dit alles niet zo prettig ruikt en mogelijk zelfs een gevaar voor de gezondheid is. Alle reden dus om ervoor te zorgen dat het vocht uit uw muren verdwijnt en u weer in een fris huis kunt wonen. Vochtmeester kan u helpen om voor eens en altijd van vocht in uw muren af te komen. Met een speciale gel worden muren geïnjecteerd en na opdroging van de gel is uw muur verandert in een waterdichte barrière.  Hieronder vindt u een korte uitleg over de oorzaken van opstijgend vocht, en een uitleg over de mogelijke oplossing.
Waarom stijgt er vocht op in mijn muren?
Kort gezegd komt het opstijgende vocht door het ontbreken of beschadigd zijn van een waterkerende laag in de muren. Aan de onderkant staan de muren in contact met het grondwater. Langzaam maar zeker zuigen de muren door de capillaire werking van kleine poriën in de steen vocht op. U kunt dit vergelijken met een suikerklontje dat u voor de helft in uw kopje koffie steekt. Het zal vocht opzuigen en compleet uit elkaar vallen. Uw muren vallen gelukkig niet uit elkaar, maar ook deze zuigen op deze manier vocht op. Bij oude woningen komt het vaak omdat de onderste laag, de roofing, verstorven is. Hierdoor is de muur extra poreus. In nieuwere woningen is de oorzaak vaak het verkeerd geplaatst zijn van DPC-folie. Ook kan het zijn dat de DCP-folie verschoven is omdat er bijvoorbeeld ruimte nodig was voor leidingen van de verwarming.
Wat kan er gedaan worden aan opstijgend vocht?
Vochtmeester werkt met een injectiegel die zich hydrofoob gedraagt. Dit betekent dat het waterafstotend is. De gel zal zich na injecteren in uw muren vermengen met het vocht en na opdrogen een waterdichte barrière vormen. Eigenlijk geldt hierbij dat hoe natuur uw muur is, hoe beter de gel zich kan verspreiden en hoe beter het uiteindelijke resultaat. De gel bevat 80% actieve stof, wat meer dan gebruikelijk is. De gel is dus erg geconcentreerd en dus effectiever bij vochtbestrijding. Het uitdrogen van de gel die 100% milieuvriendelijk is gaat snel en bezorgt u geen geurhinder. Ook is de stof niet brandbaar of giftig.
Meer informatie
Om uw huis zo vochtvrij mogelijk te houden kan het verstandig zijn een mechanisch ventilatiesysteem te plaatsen. Deze zorgt voor frisse lucht in uw huis, waarbij de woning vocht- en schimmelvrij blijft. Vergeet niet dat u na een behandeling bij Vochtmeester een garantiebewijs krijgt welke 30 jaar geldig is! U hoeft zich dus nooit meer zorgen meer te maken over vocht in de behandelde muren.
Vochtmeester kan u dus helpen wanneer u last heeft van vochtplekken en de gevolgen daarvan. Vochtmeester doet gratis onderzoek en maakt met u een behandelplan. Dit houdt in dat er gel geïnjecteerd wordt die de muur na uitharding compleet waterdicht maakt. Dit proces is snel, ongevaarlijk en de gel is 100% milieuvriendelijk. U krijg na behandeling 30 jaar garantie!

Opstijgend vocht

Huis & Tuin

Vochtbestrijding, hoe belangrijk is dit?

Huis & Tuin

Last van Allergieën? Vochtbestrijding nodig?

Huis & Tuin

Advertisement