Connect with us

Elektronica

Wat heeft een moderne smart-tv je te bieden?

Wat heeft een moderne smart-tv je te bieden

Televisiekijken is de afgelopen jaren sterk veranderd. Lineair kijken is er eigenlijk niet meer bij. Je streamt, je kijkt on-demand en je gebruikt allerlei apps. Wat echter opvallend is, is dat dit wel gewoon nog met het scherm aan de muur of op een voet op het dressoir kan. De televisie heeft zich namelijk ontwikkeld tot de smart-tv, vol met allerlei apps en opties. Deze televisies zijn voordeliger dan ooit te krijgen. Bovendien kan je er ook meer mee dan ooit. Maar wat kan je dan precies?

Apps van streamingdiensten

Om te beginnen heb je op de smart-tv van tegenwoordig een groter menu vol apps dan ooit tevoren. Dat betekent dus dat je alle diensten waar je lid van bent zo direct op je televisie kan aansturen, zonder dat je een laptop, tablet, of een dongel hoeft aan te sluiten. Dat maakt het dus wel zo gemakkelijk. Al je entertainment is op één plek te vinden en je kan lekker eindeloos blijven zoeken tussen alles wat er aangeboden wordt. De kans dat je je ooit nog verveelt is echt minimaal. Dit is wel het minimale wat je mag verwachten.

Eindeloos veel aansluitingen

Dat je alle apps van de grote streamingsdiensten op je smart-tv vindt betekent niet dat het daarbij moet blijven. Er zijn natuurlijk nog talloze andere bronnen van entertainment. Van je BluRay-speler tot je game console en een Chromecast. Het is wel heel aantrekkelijk om al deze dingen aan te sluiten op het grote scherm, zo kan je namelijk alleen maar nog meer kijken en spelen. Met de Chromecast kan je bovendien ook streamen vanaf diensten waar je geen abonnement op hebt, bijvoorbeeld als je gratis kan kijken op je laptop. Dit moet je televisie dus ook hebben.

Het best mogelijke beeld en geluid

Natuurlijk moet een moderne smart-tv niet alleen maar voldoen aan een eindeloos aanbod. Je moet er ook optimaal van kunnen genieten. Daarom wil je er dus ook wel zeker van zijn dat de televisie vol met moderne technologie zit. Denk aan High Dynamic Range, Micro Dimming, Magic Fidelity en meer van dit soort zaken. Wanner je televisie het beste beeld en geluid biedt, dan zullen zelfs de films en series die je al meerdere keren hebt gezien toch weer nieuw lijken omdat allerlei nieuwe details je zullen opvallen. Dat maakt het meer dan de moeite waard om alles nog eens te kijken.

Aansturen met je stem

Wanneer je denkt aan smart, dan denk je natuurlijk aan de manier waarop moderne domotica werkt in huis. Je drukt niet meer op knopjes, maar je roept commando’s. In dat opzicht is het dus ook wel heel belangrijk dat je een televisie met een assistent erin kopt. Dit kan bijvoorbeeld Google Assistant of Alexa zijn. Het fijne hieraan is dat je het dan ook direct aan je systeem van je smarthome kan koppelen en zo dus nog gemakkelijker alles naar jouw wensen aanstuurt. Zo maak je het een stuk gemakkelijker voor jezelf om alles uit je smart-tv te halen.

 

Click to comment

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Advertisement