Connect with us

Elektronica

Bestukken

ACE electronics NV is reeds meer dan 20 jaar een gevestigde waarde in de bestukking van printplaten. Door onze jarenlange ervaring, persoonlijke aanpak, flexibiliteit en steeds vernieuwend machinepark zijn wij uw ideale partner voor de bestukking van uw printplaten. Dit zowel voor kleine als grote series. ACE electronics kan zowel diensten leveren voor manuele bestukking van conventionele componenten alsook SMD bestukking van SMD componenten.  Machinaal solderen gebeurt door middel van een golfsoldeerbad. Visuele inspectie gebeurt door middel van AOI. (Automatische optische inspectie)
ACE electronics NV kan zowel het bestukken van printplaten, als de serieproductie en assemblage  van afgewerkte producten aanbieden. Maar je kan er ook terecht voor projectanalyse, design, het maken van prototypes tot en met de testing en evaluatie van een product. Sterke punten van het bedrijf zijn, naast de hoge kwaliteit en de flexibiliteit in productie voor zowel het bestukken van  through-hole componenten als het bestukken van SMD componenten,  ook de volledige testfaciliteiten voor de klanten en de geïntegreerde logistieke ondersteuning, tot en met de verpakking. Voortdurend heeft ACE electronics de snel evaluerende elektronicamarkt mee gevolgd door steeds te innoveren en te investeren in de meest hoogtechnologische machines voor het bestukken  van printplaten, inspectie- en controlesystemen, soldeer- en testtechnieken, enz.
Het uitgangspunt van ACE-electronics is om steeds elke dag opnieuw een flexibele, competitieve subcontractor te zijn die indien nodig  met een flink ervaren personeelsbestand van +/- 50 personen de nodige capaciteit kan aanbieden voor de bestukking van printplaten, dit voor zowel  prototyping, kleine, middelgrote en grote series. Dit alles op een zeer  korte termijn, bespreekbaar met de klant. Dit kan in samenspraak met de klant ook gebeuren op het principe van afroeporders op jaarbasis.
Hierbij kunnen wij gebruik maken van een volledig up-to-date machinepark waarmee
wij in principe alle technologieën aankunnen die op dit moment in de micro-electronica sector voorkomen.
ACE kan zowel volledige logistieke ondersteuning, SMD- en conventionele bestukking, functionele testen, inladen firmware, HOTROOM-testen en volledige eindassemblages aanbieden.
ACE electronics NV biedt eveneens a.d.h.v. het lastenboek of concept de ontwikkeling van het elektronisch schema aan.  De componentenkeuze gebeurt in overleg met de klant met oog op kostprijs, beschikbaarheid en productietechnisch aspect. Eveneens worden regelmatig mechanische tekeningen ontwikkelt voor beugels, behuizingen, onderdelen, kabelbomen, enz .
ACE electronics NV kan eveneens bijstaan voor PCB-layouting en snelle bestukking van prototypes.
Als logistieke ondersteuning koopt ACE electronics NV alle benodigde onderdelen aan voor de realisatie van uw product. Dit voor zowel de printplaten, elektronische onderdelen, kabelbomen, mechanica, spuitgietonderdelen, behuizingen enz.  De dagdagelijkse opvolging en monitoring van onderdelen in functie van planning en afgesproken leveringstermijnen.  Voor de scherpste prijs en continuïteit worden jaarorders opgesteld. Eveneens kan ACE electronics de logistieke coördinatie voorzien van de compleet afgewerkte producten tot bij de eindklant.
•    Through-Hole bestukken van printplaten gebeurt door manuele bestukking van de conventionele componenten
•    Bestukte printplaten worden machinaal gesoldeerd door middel van een golfsoldeerbad (enkel- of dubbelgolf)
•    Visuele inspectie en aanbrengen van unieke labels in functie van traceability
•    SMD bestukking start steeds met pasta en/of lijmvoorziening door middel van pastastencil en zeefdrukmachines.
•    High speed pick-and-place van alle gangbare componenten uit de micro-elektronica wereld inclusief BGA’s, LGA’s, 0201     onderdelen, enz
•    Soldeermethodes via Reflow-oven en/of vapor-phase
•    SMD-bestukking en soldering van componenten op FR4-PCB’s, metal-core PCB’s, flex-PCB’s, HF-PCB’s, enz
•    Automatische optische inspectie met behulp van een inspectierobot (AOI) op het volledige produktielot.
•    Functionele testen op bordniveau
•    Functionele testen op toestelniveau
•    Uploaden van firmware, test en/of applicatiesoftware
•    Burn-in-test op verhoogde omgevingstemperatuur (hotroom)
•    Eindcontrole en inspectie
•    Reparaties en dienst na verkoop

Advertisement