Connect with us

Elektronica

HDMI high speed

Met de ontwikkeling van de techniek komen er steeds nieuwere HDMI kabels op de markt. Zo is er nu ook de HDMI high speed kabel. Maar wat is nu precies een HDMI high speed kabel? En wat is nu het verschil tussen deze kabel en al die andere HDMI kabels?

Verschillen tussen HDMI kabels

Nu er bijna elk jaar een nieuwe HDMI versie wordt uitgegeven, begint het een beetje verwarrend te worden. De consument weet vaak niet welke HDMI-kabel hij/zij nodig heeft. In het begin waren er twee soorten HDMI-kabels:
Standaard HDMI kabels & High Speed HDMI kabels
De standaard HDMI kabel kan tot 1080i en 720p video verwerken. Dit is vooral van toepassing op dvd spelers en digitale recorders met een HDMI aansluiting. De High Speed HDMI kabel kan een resolutie van 1080p en hoger verwerken zoals 4k en UHD. Een Blu-ray speler kan hier goed mee overweg.
Daarna zijn er zoveel nieuwe versies van HDMI kabels uitgekomen, dat de HDMI licensering organisatie twee nieuwe namen heeft bedacht:
• Standaard HDMI kabel met Ethernet • High Speed HDMI kabel met Ethernet
Een Standaard HDMI kabel met Ethernet kan tot 1080i en 720p video verwerken. Maar deze HDMI-kabel heeft een extra datakanaal voor netwerken. Dit kanaal wordt de HDMI Ethernet Channel genoemd. De High Speed HDMI kabel met Ethernet kan een resolutie van 1080p aan. Net als de Standaard HDMI kabel met Ethernet heeft de High Speed HDMI kabel met Ethernet ook een extra datakanaal.

Heb ik wel een HDMI High Speed Ethernet kabel nodig?

Dit ligt vooral aan uw Home Cinema systeem. In principe heeft u alleen een High Speed HDMI kabel met Ethernet nodig als uw Home Cinema systeem dit ook ondersteunt. Uw Home Cinema systeem moet dus contact kunnen leggen met een internet verbinding. Een High Speed HDMI kabel met Ethernet is dus niet altijd noodzakelijk.

RU Connected, specialist in HDMI kabels

Heeft u net een nieuwe 3D-tv gekocht en u wilt eindelijk genieten van Full 3D-televisie? Dan kunt u bij RU connected terecht. RU connected heeft het grootste aanbod in HDMI- kabels van de beste kwaliteit. Dus wacht niet langer en bestel snel uw HDMI-kabel!

service video service video

Als webwinkelier starten met service video

Winkelen

webshop webshop

Verbeter uw webshop!

MKB & Industrie

ict ict

Ict Bedrijf op maat

Computer & Internet

Advertisement