Connect with us

Elektronica

De ontwikkeling van virtual reality

virtual reality

Een virtual reality bril is niet zomaar een bril die je opzet. Bij de totstandkoming van deze bril is enorm veel techniek komen kijken en er zijn zeer veel verschillende aspecten waar rekening gehouden mee moet worden. Een belangrijk aspect zijn de gyroscoop en de accelerometer.

Gyroscoop & accelerometer

Om games en andere apps te gebruiken met een VR bril is een accelerometer en gyroscoop nodig. De accelerometer meet de bewegingen die je maakt met je VR-bril. De gyroscoop is nodig om de oriëntatie of mate van kanteling van de vr-bril te meten. Een accelerometer kan daarbij de versnelling meten en zijn in staat om veranderingen in de oriëntatie detecteren.

De toekomst van virtual reality

Ook de toekomst van virtual reality ziet er zeer rooskleurig uit. Er zijn steeds meer bedrijven die het nut inzien en investeren in de markt. Naast het feit dat de vr bril zelf steeds beter aan het worden is, komen er steeds meer andere virtuele toepassingen bij. Denk hierbij aan geur, temperatuurschommelingen, luchtverplaatsingen, trillingen en licht die allemaal de beleving moeten verbeteren.
Als alle zintuigen tegelijkertijd geprikkeld kunnen worden, zal de virtuele wereld niet meer te onderscheiden kunnen zijn van de echte hedendaagse wereld. Zo worden realistische gevechtstrainingen voor defensie realistischer, maar zijn er ook mogelijkheden om medisch personeel te trainen.

Als deze mogelijkheden worden toegepast, zal het niet lang duren voordat de entertainmentwereld hier ook een graantje van probeert mee te pikken. Denk eens aan alle mogelijkheden op het gebied van vr gaming en films.

Een ding is zeker, de toekomst van virtual reality ziet er zeer rooskleurig uit. Begin vandaag nog met het verdiepen in virtual reality. Dat kan onder andere door een virtual reality bril aan te schaffen. Dit kan via verschillende websites en online webshops zoals Bol.com en Coolblue.nl. Meestal als je voor 23:00 besteld, heb je de vr bril de volgende dag in huis!
Bring it on!

Advertisement