Connect with us

Huis & Tuin

Last van Allergieën? Vochtbestrijding nodig?

Overmatig vocht in huis kan erge schimmelvorming veroorzaken. Die schimmelvorming kan het huis goed beschadigen en ook slecht voor de gezondheid zijn. Schimmelallergie komt niet erg vaak voor maar kan vervelend zijn. Let op de sumptoimen. Zorg voor goede vochtbestijding op het mLast van Allergieën? Vochtbestrijding nodig?
Eigenlijk weet je het al dat je vochtbestrijding nodig hebt. De symptomen zijn al een tijd zichtbaar.
Denk hierbij aan:

  • loskomend behang
  • loskomende plinten
  • afbladderende verf- of pleisterlagen
  • Schimmels of zelfs zwammen
  • Muffe geur.

Op het moment dat je een of meerdere symptomen hebt wordt het echt tijd voor vochtbestrijding. Behalve dat het er niet mooi uitziet, kan een overmatige groei van schimmel je huis beschadigen. Ook is overmatige schimmel een gevaar voor de gezondheid. De mens is er wel op gebouwd om een bepaalde mate van schimmels te kunnen tolereren. De neus is wat dat betreft een heel vernuftig orgaan. Op het moment dat er echter teveel schimmels aanwezig zijn, kan het een probleem worden.
Niet iedereen is even bevattelijk voor schimmelallergieën en de symptomen kunnen ook door andere oorzaken komen. Een lijst van mogelijke symptomen is:

  • Keelpijn
  • Droge hoest
  • Waterige of Branderige ogen
  • Verstopte neus
  • Puffende of piepende ademhaling

Een schimmelallergie komt niet vaak voor. De meeste schimmels die in huis voorkomen kunnen niet tegen de lichaamstemperatuur van mensen. Zelfs schimmels die infecties kunnen veroorzaken doen dit meestal bij mensen met een zwakker immuunsysteem.  Toch is het geen prettig idee dat dit een mogelijkheid is.
Een schimmel heeft twee dingen nodig om te groeten: vocht en voedsel. De schimmels die je doorgaans in huis vindt zijn Alternaria, Penicillium, Cladosporium en Aspergillus. Geef deze voedsel zoals plafondtegels of een stapelmuurtje en wat vocht, en ze zullen gaan groeien.  Het voedsel alleen is dus het probleem niet. Het vocht wat erbij komt en er dus niet bij hoort is wat het probleem veroorzaakt.
Schimmels opsporen is in eerste instantie zelf te doen met neus en ogen. Een muffe, aardachtige of bedorven lucht kan een indicatie zijn dat er schimmel aanwezig is. Een donkere verkleuring (groen tot zwart) die zich uitbreidt of donzig is kan wijzen op schimmels.
Op het moment dat er dus overmatig veel schimmels voorkomen in een huis geeft dit eigenlijk aan dat het vochtgehalte hoger is dan het zou moeten zijn. Vochtbestrijding kan ervoor zorgen dat de schade niet groter wordt en behoudt uw huis en gezondheid.
Overmatig vocht in huis kan erge schimmelvorming veroorzaken. Die schimmelvorming kan het huis goed beschadigen en ook slecht voor de gezondheid zijn. Schimmelallergie komt niet erg vaak voor maar kan vervelend zijn. Let op de symptomen. Zorg voor goede vochtbestrijding op het moment dat u schimmel detecteert in uw huis.

Opstijgend vocht

Elektronica

Vochtbestrijding, hoe belangrijk is dit?

Huis & Tuin

Advertisement