Connect with us

Elektronica

Kan de Kobo Aura H2O in bad?

kobo e-reader

In 2016 heeft Kobo een e-reader uitgebracht, de Kobo Aura H2O. Zoals de naam al doet vermoeden is hij bestendig tegen water. Met zijn grotere scherm van 6.8 inch (ongeveer 17,3cm) en adviesprijs van 179,99 euro valt de e-reader in het hogere segment van Kobo. Maar in hoeverre kun je nou zorgeloos in bad met deze e-reader? En hoe zit het met je cover?

Certificering

Om vast te stellen hoe ver je kan gaan met je Kobo Aura Edition 2 en water, moet gekeken worden naar de specificaties die aan de e-reader worden gegeven. Het apparaat is IP67 gecertificeerd. IP staat voor de ‘International Protection’ standaard. Het eerste getal, 6, staat voor de weerbaarheid tegen stof. Dit is eenzelfde bescherming als bijvoorbeeld de iPhone 7 heeft. Het tweede getal, de 7, wat voor ons van belang is, staat voor de bescherming tegen water. Deze certificering houdt in dat de e-reader waterproof is bij onderdompeling tot 30 minuten onder water bij een diepte van 1m. De benaming is ook wel ‘waterdicht’.
Wat betekent dit in normale mensentaal?
Dit betekent dat u uw Kobo Aura H2O ongestoord kunt gebruiken in bad. Als u hem onverhoopt een keer laat vallen in bad dan zal er geen water in komen. Let wel op dat u de open poort goed afsluit!

Cover

Let op: Een punt wat natuurlijk ook lastig is, is dat je je e-reader van het hoesje moet verwijderen. Als je je e-reader in bad zou laten vallen met het hoesje er omheen, dan zal het hoesje zich volzuigen met water wat de levensduur van het hoesje niet ten goede komt. Haal je e-reader dus altijd uit de cover als je in bad gaat. En koop dus ook een Kobo Aura H2O cover waar je de e-reader makkelijk uit kan halen. Dit is een cover waar je je e-reader in klikt en niet hoesje waar je hem inschuift, wat verwijderen moeilijker maakt.
Een van de nadelen van het gebruik van de e-reader in bad is wel dat het scherm soms kan reageren op waterdruppels. U hoeft dus niet bang te zijn voor schade, maar het kan soms misschien wat lastiger zijn om de bladzijde om te slaan, of de bladzijden slaan zichzelf per ongelijk om. Hier heeft Kobo wel een functie voor uitgebracht om dit ongemak zo veel mogelijk te beperken.
Op Youtube zijn ook filmpjes te vinden waar ze de waterdichtheid van de Kobo hebben getest. Ben je benieuwd naar het resultaat? Hieronder hebben wij een van de filmpjes geplaatst.

Advertisement