Connect with us

Wonen

Een nieuw huis? Zo maak je je woonkamer volledig eigen

Een nieuw huis is als een leeg canvas: een nieuw begin met onbegrensde mogelijkheden. Voor de één geeft dit een flinke dosis vrijheid en een gelukzalig gevoel. De ander wordt er alleen maar heel erg zenuwachtig van. Wat wil je uitstralen? En waar begin je? Een goed begin is de woonkamer: de plek waar je waarschijnlijk veel tijd gaat doorbrengen, alleen én met anderen. Om je op weg te helpen delen wij de belangrijkste tips voor het creëren van een woonkamer die volledig bij jou past.

Denk goed na over de kleur op je muur

Bij een nieuwe en lege woonkamer begin je natuurlijk bij de kleur op de muren. Ga je er wat aan veranderen of is het goed zoals het is? Wil je verf of juist behang? Omdat de muur een groot deel van de ruimte uitmaakt is dit een goede brainstormsessie meer dan waard. Overweeg je een kleurtje op de muur? Denk goed na wat je met de rest van de ruimte wilt. Kies je bijvoorbeeld grote meubelstukken in dezelfde (felle) kleur als je muur? Dan kan dit een overweldigend effect geven. Denk goed na over de basiskleuren die je wilt gebruiken.

Welke accentkleuren laat je terugkomen?

Wanneer je de basis hebt vastgelegd is het tijd voor de accent(kleuren) die je mooi vindt. Heb je ervoor gekozen om voor een witte muur te gaan dan geeft een bank in een opvallende kleur waarschijnlijk een fantastisch effect. Heb je de basis qua muur en meubelstukken rustig gehouden, dan is het leuk om te spelen met accentkleuren in bijvoorbeeld kussens, vloerkleden en kleinere meubelstukken. Zo bereik je een bijzonder effect zonder dat het je overrompeld en geef je je woonkamer een geheel eigen sfeer.

Kies voor groen!

Denk bij accessoires vooral ook aan groen in je woonkamer. Planten zijn er in alle soorten en maten en deze kun je daarom helemaal aanpassen aan jouw stijl. Van klein en subtiel tot groot en jungleachtig; het kan allemaal. Bovendien hoef je niet per se groene vingers te hebben om deze groene vrienden in leven te houden. Er zijn voldoende planten die met een klein beetje liefde prima overleven. Bovendien staan ze niet alleen fantastisch, maar zijn ze ook nog eens goed voor je gezondheid. Zo zuiveren ze de lucht en kun jij écht opgelucht ademhalen in jouw groene woonkamer.

Laat je woonkamer langzaam wennen en vernieuw niet in één keer

Het is verleidelijk om bij een nieuwe woonkamer alles uit de kast (en je portemonnee) te trekken, maar over het algemeen heeft een nieuw huis even de tijd nodig om te wennen. Kies er voor om niet in één keer alles te vernieuwen, maar om te kijken of bijvoorbeeld oude meubels een mooi plekje in je nieuwe woonkamer kunnen krijgen. Zo geef je jezelf de tijd om voor een langere periode te kijken hoe je woonkamer bevalt en wat je eventueel nog toe wilt voegen. En heb je überhaupt geen groot budget voor het aanpakken van je nieuwe huis? Lees dit artikel, over hoe je met weinig geld je interieur kunt aanpakken.

Click to comment

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

woonkamer woonkamer

Woonkamer opnieuw inrichten? Zo pak je dat aan!

Wonen

Een woonkamer persoonlijk inrichten

Huis & Tuin

Studentenwoning goedkoop inrichten

Huis & Tuin

Advertisement