Connect with us

Huis & Tuin

Een woonkamer persoonlijk inrichten

Hoe richt jij je woonkamer in? Voel jij je thuis in een omgeving die rust en eenheid uitstraalt? Of vind je het belangrijk dat je complete woonkamer je persoonlijkheid reflecteert door het aan te kleden met persoonlijke spullen? Misschien geloof je er wel in dat die twee dingen ook samen kunnen gaan.

Minimalistische woonkamer

Mensen houden ervan om hun leefomgeving naar hun smaak in te richten. Gelukkig is er veel inspiratie te vinden, zoals in woonbladen of struinend over de woonboulevard in het weekend. Een minimalistische stijl is een stijl die in opkomst is. Ogenschijnlijk lijkt het alleen te gaan om een stijl die van strak en weinig opsmuk houdt, echter de gedachten erachter gaan een stukje verder.
Een minimalistische woonkamer is misschien wel de uiting van een streven naar efficiëntie, essentie en aandacht. Door te snijden in de spullen die we denken nodig te hebben verleggen we namelijk automatisch de aandacht die belangrijker zijn voor ons, en steef je naar meer kwaliteit en minder kwantiteit.

Zelfde stijl

Door een complete woonkamer in de zelfde stijl in te richten kan je dat effect ook bereiken. Denk daarbij bijvoorbeeld aan een meubelserie die is uitgevoerd in het zelfde materiaal zoals eikenhout, of melanine met een eikenhout look. Zo’n woonkamerserie kan naast een eettafel ook een dressoir, tv-meubel, salontafel en misschien zelfs een vitrinekast bevatten. Een woonkamer is daarnaast niet compleet zonder een paar goede stoelen.

Combineren in je woonkamer

Het combineren van meubels en accessoires en het experimenteren met stijlen is de andere trend van dit moment. Door spullen en stijlen bij elkaar te zoeken die in eerste instantie niet bij elkaar lijken te passen kunnen we toch een interieur maken dat onze smaak en persoonlijkheid reflecteert. Tenslotte is onze persoonlijkheid en smaak ook niet eenvormig en rechtlijnig. Waarom zou ons interieur dat dan wel moeten zijn terwijl dat ook dynamisch kan zijn net als onze persoonlijkheid en onze smaak?
Wil je ook mix en match toepassen en zo een persoonlijke omgeving creëren om in te wonen? Ga dan op zoektocht uit, je zult zien dat het avontuur de moeite waard is. Er zijn geen goede of foute manieren als je dit gaat doen, al zal je zelf je onderbuik gevoel en persoonlijke smaak je moeten laten lijden om een harmonieus geheel te creëren.

Een nieuw huis? Zo maak je je woonkamer volledig eigen

Wonen

woonkamer woonkamer

Woonkamer opnieuw inrichten? Zo pak je dat aan!

Wonen

Foto op Hout, milieuvriendelijk en beter

Huis & Tuin

Advertisement